Fenomena Mangga Asam Boi

2:30 PM

Assalamualaikum
 
Sejak 2 menjak ni dalam laman sosial tak abes-abes orang promote mangga asam boi.20 hengget sebalang kecik tet tu.Haaaaiiiih....takleh jadi.Mahai bebeno.Kita kan sekarang dalam proses nak berjimat cermat.
 
Pastu tengok plak kawan sekolah Riena post kat FB tak sabar nak makan mangga asam boi dia.Gambaq kat FB Riena tu memang mengiurkan.Hat tak mengandung pon tetiba ngidam tak tentu hala.
 
Sembang-sembang dengan kak Rose tunjuk gambaq dan resepi dia tetiba kak Rose kata dia leh buat.Buah mempelam besaq dok ada lani terus print resepi bagi kat kak Rose.
Makanya terhasillah mangga asam boi versi kak Rose tapi derhaka sikit sebab tambah sikit cuka.
 
Versi hari Selasa lepas
 Memula kak Rose sagat buah pelam tu nipis-nipis pastu gaul ja semua bebahan dia.Sedap....maybe sebab dah nipis so rasa masam pelam tu jadi kurang.Sat ja abes satu balang kecik tu.
 
Semalam cuti Deepavali so kak Rose buat lagi sekali.Kali ni potong tebal-tebal sikit.Nak bagi sama macam dalam gambaq yang depa promote dalam FB tu la.
Bila gigit....ouchhhhh....masam.Lambat plak nak abes 1 tapperware kecik ni.
 
Versi hari Kamis
 Modai tak sampai 2 hengget pon kata kak Rose sebab pelam free....hihihihi...cuba pelam tu kena beli mau dekat 10 hengget apa.
 
Nak resepi ke?
Nah la resepi dia.....yang ni kalau tokak mesti tak abes-abes punya....hahahahaha....
 

You Might Also Like

9 apa kata anda?

  1. wah kemain semangat...tiba-tiba teringin nak try jugak...

    ReplyDelete
  2. o0h nakal yer kamu bubuh mangga besi haha

    ReplyDelete
  3. hahaha gambar yang last tu CT post kat fesbuk habis kawan kawan ingat CT meroyan abes sebab tak jumpa mangga betul :P

    ReplyDelete
  4. sgt trending jeruk gini skang ehh...

    ReplyDelete
  5. hahaha... pakai mangga tue memang smapi kesudah tak habis....

    ReplyDelete
  6. mangga brand ape tu..memang xhabis2 kokak mangga ni...

    ReplyDelete
  7. Kat rumah ni yg suka asam hubby...okje kurang.....
    Haha...dahsyat punya resepi tu...jenuh nak gigit mangga kalau cenggitu

    ReplyDelete
  8. kokak mangga hat tuuuu mau hilang semua gigi hihihihihi

    tapiiiiii susah beno nak cari mempelam sekarang ni!!!

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers