Anugerah | Check-up Aqil setahun

2:37 PM

Assalamualaikum
 
Fuh...3 hari cuti rasa syok ja dok rumah tapi keja rumah tak penah abes.Ada ja benda nak kena buat.Hari cuti jugak la sibuk nak salin cadar bagai sampai beround-round gak la dok basuh baju.
 
Semalam pi check-up Aqil setahun.Pukul 6.30 pagi dia dah bangun.Sibuk ja ngekoq mama dia masuk mandi semua.Pas dah siap bagai upah dulu sebotol kalau tak satgi mesti meragam.
 
 
Ingatkan pi awai dapat la nombor tak sampai 10 sekali nombor 20 la tapi takpa mesti sat ja sebab ibu-ibu mengandung lain mesti nak pi check HB dan air kencing dulu.
Tak lama pon tunggu dah kena panggil timbang.
 
Berat : 10.7 kg
Tinggi : 75 cm
BMI : Normal
 
Alhamdulillah...masih dalam graf putih lagi...hihihi...Lega sangat.
Lepas tu tunggu nak jumpa nurse kat dalam plak nak tanya perkembangan baby.Semuanya ok ja.
Pastu nak kena cucukkan...dah setahun.
Masa memula tu dia wat keras badan bila saya peluk dia kekuat tapi bila panggil ja nama dia sembang-sembang baru ok.Yang ajaibnya nurse pon tak caya dia tak menangis pon masa kena cucuk.Hebat HERO mama ni.Ek ek pon dak.Rilek ja.
 
Setel semua cepat-cepat balik rumah.Mama dah lapar.Aqil pon mesti lapar.Goreng lempeng pastu cicah dengan gulai daging....nyummm...nyummmm...
Aqil plak saya koyak-koyakkan lempeng jadi kecik dan bagi dia suap sendiri.
 
 
abaikan suar yang bertampong-tampong.dia main bedak -..-
 
Alhamdulillah...behave ja dia.Suka sangat tengok.Pelan-pelan ye sayang.Nanti mama ajar makan dengan sudu plak =P
 

You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. comel aqil.pandai dia makan sendiri.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak zai, cute nya aqil makan sendiri. besar dah anak akak.. heeee gagah tu cucuk dah tak nangis. syabas mera beteii :)

    ReplyDelete
  3. Assalam zai,
    aqil macam abg fayyadh..
    kalo dok mesti tekangkang gitew
    tak gheti besila lagik..he3

    ReplyDelete
  4. Alhamdulilah good boy Aqil. Uwais pun menangis jerit masa ubat tu masuk kulit dia ihihihi

    ReplyDelete
  5. alahai cute nyer aqil.
    makan elok-elok ye.
    jgn sepah... nanti semut dtg hi hi hi...

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers