Cabaran 30 hari | Hari ke-23 #Pekerjaan Yang Anda Ingin Selain Kerja Sekarang

4:46 PM

Assalamualaikum
 
Meneruskan cabaran di hari ke-23.Depa tanya bab keja.Aloh...malu ah.Kita keja besa-besa jek.
 
Sekarang kerja sebagai Engineering Technical.Lebih kepada kerja-kerja seorang pembantu kepada engineer.Kami la yang try test dulu eval dapat result kasi kat engineer.Depa plak pikiaq cecara nak perelok eval yang dok ada sekarang.Untuk department saya keja cuma ada 2 orang ja bahagian technical untuk 30 orang engineer dari Level 0 process sampai la ke Level 4 process.So hadap la keja yang berlainan setiap hari.
 
Selain keja sekarang ni dedulu memang nak jadi nurse.Suka sangat pasaipa taktau.
Pastu kena plak abang sulung dok bawak balik perkakas dokte dia lagi la saya suka.
Tapi abang dokte suka patahkan semangat saya.Dok kata boleh ka boleh ka.Tengok darah sendiri pon menggigil-gigil ni kan plak nak tengok darah orang.Pastu kata plak saya ni jenis tak melawan...tak reti menjawab.Asik la pendam ja perasaan.Lama-lama makan hati dengan karenah pesakit karenah dokte karenah family pesakit.Macam-macam la kena racun dengan abang dokte.
 
 
Lama-lama asik kena racun camtu terus matikan niat nak jadi nurse....huhuhu...
 
 
 

You Might Also Like

5 apa kata anda?

  1. Blognya keren! Apa Anda mau mengembangkan dan mempromosikan blognya lagi? Kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya. Kami tidak terhapus filenya dengan waktu batas. Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  2. Sama la tak boleh tengok darah banyak2...tapi kalau anak2 luka berdarah banyak tetap kena tengok jugak... kena kuat semangat huhu...

    ReplyDelete
  3. Kerja Sekarang pon dh ok... Alhamdullilah..

    ReplyDelete
  4. kira memang takmau jadi nurse pasal org duk kata nurse kena mesti wajib praktikal kat bilik mayat!!! sejak tu yang memang tak pernah teringin nak jadi nurse hahahahahaha

    ReplyDelete
  5. Xdpt jd doktor,misi.. rawat org sakit., dpt rawat hati yg sakit pun dah baik.

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers