Anugerah | Aqil 11 bulan dan hari yang tak dapat dilupakan

3:55 PM

Assalamualaikum
 
Semalam 10 September Aqil Najmi dah 11 bulan.Semalam plak dia demam.Moga cepat-cepat sembuh ya sayang.Saya keja suami cuti so suami yang ngasuh.
 
Aqil sekarang banyak main.Grill pintu pon dia dah pandai panjat.Hai la anak.Buat mama seriau ja =.=
 
Bulan ni tak pi klinik...tak timbang so tak tau dah berapa kilo cuma rasa cam tak naik ja berat tu.Makin kurus.Gigi dah ada 5 batang.3 atas 2 kat bawah.Cepat plak gigi tu tumbuh.Semua yang mama abah makan semua dia nak.Kadang tangan saya bekas gaul sambal kena nasi yang saya suap dia pon relax ja dia telan...hihihi...
 
Bermonopod dengan Aqil ^^
 
Semalam balik keja sampai ja lif tengok dedua rosak.Punggah...camna nak naik tingkat 10 ni?
Col suami ada kat rumah FIL ondaway nak balik dah.Saya tunggu suami dan Aqil kat bawah ja.
Lepas suami sampai ajak suami pi makan reronda dulu sementara depa repair lif.Selalunya setengah hari dah setel dah tapi semalam sampai petang tak buat apa pon.Suami dah angin dah.Lif rosak dari tengahari sangkut sekali dengan takda elektrik.Pastu ada uncle tingkat bawah tu sakit panggil ambulan last-last ambulan balik camtu ja.Elok naik tangga sampai rumah uncle tu dah meninggal.Usung la jiran tetangga bawa turun mayat ke surau guna tangga....Al-fatihah....
 
Kami pon pi makan...pi pasar malam..singgah masjid...bagi mandi anak yang demam balik jam 11 malam gelap gulita flat saya duduk tu.Ramai dok berkampung kat dalam keta takmo naik.Kalau naik elektrik takda...gelap...panas so pakat-pakat dok tido dalam keta.
 
Aqil memula tu ok lagi dok dalam keta tapi lama-lama dia pon cemuih sebab keta tak jalan.Dengan demamnya lagi.Aqil dah mengamuk-ngamuk.Mau tak mau saya cakap kat suami kena naik gak rumah.Anak tak selesa.Suami tanya pengerusi kat flat tu cakap dalam setengah jam camtu akan ok tapi lif tak tau bila akan ok.
 
So menapak la kami 3 beranak mendaki naik tangga sampai tingkat 10 dalam gelap gulita.Memula saya dukung Aqil yang berat 9.5kg(bulan lepas) tu.Naik satu demi satu anak tangga.Sampai tingkat 5 terus dah takleh naik.Tukar tangan plak.Suami plak dukung.Sampai tingkat 10 dedua tak cakap apa.
 
Diam
 
Ambik nafas
 
Lutut ketaq
 
Panas
 
Lebih kurang 10 minit camtu elektrik ada balik.Alhamdulillah....syukur lega sangat-sangat.
Terus lap-lap badan Aqil, bagi makan ubat, susu dan buai dia bagi tido.Tak sampai 10 minit dia dah lelap.Letih sangat la tu.
 
Setel Aqil saya terus mandi dan tido.Letih naik tangga T_T
Alhamdulillah semalam Aqil tak merengek-rengek walaupon demam.Paham mama abah letih kot.
Suami plak lepas ja mandi terus selongkaq benda makan.Lapaq la tu lepas bakaq lemak nek tangga 10 tingkat.
 
Memang semalam memang betul-betul menguji kesabaran dan tak dapat dilupakan.Kalau ikut-ikut nak aja tido hotel semalam dan hari ni nak cuti tapi mengenangkan cuti pon dah hutang 2 hari makanya panjat jugak la tangga flat tu....wuuuuuuuuuuuuu....
 
 

You Might Also Like

9 apa kata anda?

  1. dlu sblm kawen rajin exercise naik tangga tp naik lif smpai tingkat 10, lps tu sambung naik tangga smpai tingkat 15 haha...

    ada skali tu lif rosak naik tangga smpai ting 15 mmg ketaq lutut2

    ReplyDelete
  2. hadoii...menapak tgkt 10? sy tgkt 14...kalo lif rosak jwbnye mmg x naik la duk je dlm kete hahaha

    ReplyDelete
  3. Assalam..
    tu la kan3...
    nasib kita golongan2 yang dok ateh lelangit ni laaaa...
    sha pun tingkat 14..
    tapi mcm mila la, kalo xda lif ka, tak naek la jawabnyaaaaa....he3
    p merempat tido tmpt laen dolu kan3

    ReplyDelete
  4. adui... menapak! mak aih!!... boleh tergeliat pinggang

    ReplyDelete
  5. Tak palah nak buat macamana kan Zai dah lif rosak....Elok gak buang lemak sekilo....
    okje dpt bayang tu ....mmg ketaq lutut apatah lagi tingkat 10.....Best betui jadi Aqil kena dukung hehe
    Alfatihah untuk arwah

    ReplyDelete
  6. adoyai letrek xdak ? kena kerabat naik tgga sampai tgkat 10 ?? abg long sy yg dok tgkat 3 je pon sy dah semput naik turun tangga bila p umah dia.. hehe

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum..selamat berkenalan..Comel je baby..dah tumbuh gigi ye..my baby plak 4 atas 1 bawah..hehe..umur 1 tahun 1 bulan. :)

    Nice blog!

    ReplyDelete
  8. Aduh.. Jenuh kan bila jadi camtu.. Srmoga aqil cepat sembuh.. Susah hati bila anak demam ni..

    ReplyDelete
  9. kesian kat Aqil. demam demam gitu memang takde la nk duduk dalam ketanya wuuuu. terpk mcm mana la agaknya kalau org nak bersalin duduk atas nak turun bawah tu huuuu.

    kesian kat pakcik tu

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers