Makan-makan raya dept. 2014

9:14 AM

Assalamualaikum
 
Alhamdulillah...jadi jugak makan-makan raya untuk department saya keja.Memula plan dengan kak Rose nak buat lepas ja raya tapi asik la tertangguh-tangguh.Memula tu anak saya demam campak.Minggu satu lagi mak kak Rose plak meninggal.Last week plak hampir semua ada workshop seminggu.Memang berharap bagi jadi jugak-jugak dan akhirnya berjaya gak buat walaupon kena usung ketupat dan kuah kacang sampai senget-senget bahu sebab department saya nun di hujung bangunan tingkat atas tapi bila tengok orang makan rasa lega sangat.
 
Pagi-pagi anta email kat semua team untuk 40 orang tapi 7 orang out station.Email takleh blah siap gambaq dan ayat tah apa-apa bila baca balik...caittttt....
 
 
Tak buat kat pantry atau booking meeting room bagai.Just buat kat round table sebelah cubicle Chu Kun.Bila buka ja penutup rendang bau semerbak merebak satu opis.Harap maaf.Just untuk BUMP dept. ja.Tak invite group PD yang satu lagi.Kalau invite mau dekat 160 orang semuanya.Jenuh kami nak masak untuk semua.
 
Antara juadah yang ada.
Ketupat palas + rendang daging, nasi himpit + kuah kacang, cempedak goreng dan sedikit kuih raya.Ini je menunya.Yolah..Melayu kami 3 orang ja so nak dapat benda makan berjenis-jenis memang susah la.
 
 
Ketupat palas ada dua jenis.Satu ada kacang satu lagi takda kacang.Semua sekali 100 biji.Mau tak senget bahu ni dok usung jejauh.
 
 
Kuah kacang rasa cam tak sedap sebab kurang cabai dan minyak.Risau pedas-pedas dan terlampau berminyak geng-geng cina ni tak makan plak.So rasanya kurang kick.
 
 
Yang tak menahan tu si anak teruna Badrul goreng cempedak.Sampai semua geng-geng cina ni dok tanya banyak kali.Tak caya leteeeeew....hahahaha....

Pic depa dok makan-makan ada dalam kamera dept. pastu kamera plak kena angkut dengan sorang engineer masuk production nak snap mesin baru.Harap maklum la.
 
Lepas makan pulut beround-round anta kat bos gambar ni...mihahaha...gelak je la semua.
 
 
 Apa-apa pon rasa happy sangat dapat jamu orang makan.Lega.

You Might Also Like

12 apa kata anda?

  1. semalam pun big boss belanja jamuan raya kat office... muahahaha...bila perut dah kenyang terus mata jadi berat...

    ReplyDelete
  2. sempat buat jamuan raya masa masuk keja aritu. tk sempat nk amik gmbr sbb time tu mmg tak larat sgt2 dh...perut sebu nk trmuntah segala bagai ~ rugi plak rasa....tk de kenangan nk d share dlm blog

    ReplyDelete
  3. amboi bestnyer..kami pun jamuan raya tp mkn skit jer kalut nak balik tgk anak hehehe

    ReplyDelete
  4. kalau nadh memang takde la jamuan raya dept. dah dia sorang je melayu dept tu hihihihi

    ReplyDelete
  5. wah2 bau sampai sini..

    gambr korong memng x leh blah..ha..haaa

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum kak zai, wahh bestnya. kemain email siap attach gambar awek berdua tu. hahahhaha

    ReplyDelete
  7. salam,
    seronoknya.. dept kami saya sorang melayu..mmg tak dapat la nak menyambut2 ni.. huhu

    ReplyDelete
  8. uishhh sedapnya.... tapi puas hati kan tgk org makan apa yg kita sediakan

    ReplyDelete
  9. jamuan raya tempat kami biasa2 je,,

    ReplyDelete
  10. sedap nyerrr...! tengok ketupat palas tu...perghh... ermmm mesti rindu syawal kan... banyak rezeki... :D

    ReplyDelete
  11. ketupat palasssss.....cik nur suka sngt ketupat palas...raya tahun nie x dapat pun makan...sobs..sobs

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers