Aqil dah pandai drive

1:16 PM

Assalamualaikum
 
Semalam balik keja abah soh balik rumah dulu walaupon dah tau nak kena pi beli pampes dan susu Aqil.Pengasuh gitau dah nak abes dah semua tu.Ingatkan apa rupanya abah demam.Takmau pi.Abah soh ambik duit dalam purse soh pi beli sensorang.Baiklah...baiklah...
 
Baru ja nak kuar anak pon jaga.Macam bau ja mama ni balik kan sayang terus terjaga.
Pastu nak kuar rumah dah payah la.Terus dia nangis-nangis nak ikut.Baikla...jom ikut mama pi sopim.Kita p Billion Sunway jela ye mandangkan Billion ada sales penghabisan stok sebelum renovation.
 
Dia dah takmo dok kat baby seat dah.Boh ja kat baby seat terus nak bangun.Pusing badan...lonjak badan.Kalau pasang seat belt dia lagi la melalak sakan.Last-last buang baby seat terus dia diam.Duduk kat kusi sebelah macam orang besaq.Dia diam ja masa saya drive.Drive pon tak laju.Kang senget ke kiri ke kanan plak dia masa nak kona.
 
Lepas sopim boh kat sebelah balik terus dia berdiri pegang bahu saya.Aloh...camna ni.Soh duduk takmau.Last-last pangku je la.Saya tau camni bahaya tapi dah takda option.Cuma drive slow ya amat la sebab dia pon sibuk nak pusing stereng.
 
 
Alhamdulillah...balik rumah dengan selamatnya.
 
Sempat la rembat susu dan pampes WHOOPEE ni 2 pack.Kalau beli satu harga RM27++.Sen tak ingat plak.Kalau beli dua jadi RM48++ so bek ambik 2...hihihi...Save duit kan?
 
 
Satu kat umah pengasuh satu lagi spare kat rumah walaupon pampes dia banyak lagi.Hujung bulan ni dapat gaji nak pi tengok kat baby department plak.Macam best ja tengok semalam...hihihi....

You Might Also Like

10 apa kata anda?

  1. Kena hati2 drive zai bila pangku baby ni.. Alhamdulillah smpi rumah.. bila ada kecil ni, promosi tu lah yg dicari, murah, jimat sikit duit kan zai..

    ReplyDelete
  2. Time dapat murah ni elok rembat lebih skit kan...jimat..

    ReplyDelete
  3. Tu la kak Hayati...jenuh drive sambil pangku.klau x buat cmtu x blk la kami dua hr tu

    ReplyDelete
  4. Miss Nick...a'ah...time sales ni rembat 3 4 paket pon bbaloi

    ReplyDelete
  5. Aduhai... hati2 ye zai lenkali... syukur segalanya selamat...

    ReplyDelete
  6. banyak sale ye kak zai? macam nak try pampers lain pulak ni. sebab drypers bila uwais kencing byk jadi berbau mcm dia berak pulak. whopee tu ok ke? nak ajak nadh pi la cuti weekend ni.

    memang bahaya kak zai tapi takde pilihan kan bila depa ngamuk cam tu. just kita boleh hati2 jela ye tak

    ReplyDelete
  7. acik idah...syukur Alhamdulillah :)

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers