Air Boon's

9:00 AM

Assalamualaikum

Sesejak Aqil demam nak tumbuh gigi hari tu dok ngadu kat kawan tempat keje.Yela...risau.Anak asik demam ON OFF kan.Pastu kawan bagi Air Boon's ni soh bagi Aqil minum bila badan panas.Lebih kurang macam grape water gak kot fungsi dia tapi saya tak penah beli pon grape water tu.

Memula tu risau gak.Saya memang tak penah dengar pasai air boon's ni.Kiranya ni pestime tengok rupa bentuk dia.Kawan cakap air boon's ni dah ada lama dah.Orang tua² belah Tanjung mesti tau.Kawan cakap FIL dia guna dari anak kecik sampai lani dah bercucu cicit dah.Elok untuk bayi yang kembung perut dan yang nak tumbuh gigi.

Tawakal kepada Allah mungkin air boon's ni leh kurangkan sikit sakit nak tumbuh gigi tu.Saya bagi sesudu teh tiap hari.Alhamdulillah nampak sikit perubahan.Aqil tak panas badan macam selalu.Mungkin serasi dengan Aqil.Tadi check ada 2 gigi atas plak bakal keluar tak lama lagi.Dah nampak lubang dia dah.Amboi...kalau boleh tumbuh gigi nak tumbuh serentak no.

Dokte pesan kalau badan anak panas nak demam jangan bagi makan ubat demam terus.Mula-mula bagi minum air masak bebanyak.Maybe kurang minum air badan jadi panas.Pastu jangan jerelum kepala sahaja atau mandikan baby tapi lap seluruh badan.Kalau dalam 30 minit tak kurang juga suhu badan baby baru makan ubat.Kalau kurang teruskan lap dan beri minum air masak.Tu yang dokte terangkan hari tu.

You Might Also Like

8 apa kata anda?

  1. Tak pernah pulak okje guna Air Boon ni Zai ...selagi elok dan halal tak salah mencuba kan....Agaknya serasilah tu ngan Aqill

    ReplyDelete
  2. OKje...tu la.x penah tgk plak.tetiba kwn bw bgsuruh cuba

    ReplyDelete
  3. Ni first time dengar....utk sejukkan badan ya

    ReplyDelete
  4. oo ye ker... kalau idah bagi makan ubat dan sambil tu lap badan dengan air untuk percepatkan lagi suhu turun... oh yer... kalau ada penghawa dingin pun percepatkan lagi suhu panas tu menurun...

    ReplyDelete
  5. ayu...sm la.pestime gak tu wlaupon dok penang

    ReplyDelete
  6. tu la acik idah.sblm2 ni bg ubat n lap 1 bdn.bl dokte ckp cmtu trus tukar

    ReplyDelete
  7. baru pestime jugak dengar air boon's. grape water kira pernah bagi uwais. tapi sekali dua je masa dia baby born dlu.

    betoi kak zai. jgn bg ank mkn ubt sesiap bila badan dia mcm suam2 panas. kira pun duk amal gitu. org kata klu cucuk bg mkn ubt sesiap nk elak demam. tapi kira tak buat. sbb tkut nanti antibodi melawan penyakit dia yang semulajadi tu melemah pulak bila selalu disogok dengan ubat

    ReplyDelete
  8. Aqil x penah mkn ubat sblm n slps cucuk.slalunya klau cucuk dia x demam.yg wt dia demam kdg2 nk boleh bnda baru.k.zai pon dok amal camtu.bl x turun sgt2 br suap ubat

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers