7 Things About Zai Zamree - Versatile Blogger Award

9:51 AM

Assalamualaikum
 
Mula-mula baca entri Norniwanie pasai versatile blogger award ni ingatkan apa la tapi best plak baca pasai orang ni kan.Tengok-tengok kat last tu ada link blog macam kenal je macam kenal je.Adessss....nak kena cerita la ni kan?
 
Makaseh Wanie dan Cik Siti sebab tag kita yang tak berapa nak VERSATILE nih....ahak....
 
Syarat-syaratnya :
  • Thank the nice fella who gave you this award ;)
  • Include a link to their blog
  • Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly.
  • Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
  • Tell the person who nominated you with 7 things about yourself
 
7 Things about Zai Zamree
 
1-Nama Zai Zamree
Sebelum kawen guna nama Cik Zai Penang tapi lepas kawen rasa macam nak tukar nama sikit tapi takmo boh Puan.Boh la nama Zai Zamree.Zai tu nama saya Zamree plak nama asben.Saja la gabungkan nama jadi Zai Zamree rasa macam best je macam sedap je.#Eh...leh rasa ke yang tau sedap ni?
 
2-Budak akaun
Dari sekolah menengah sampai la sambung belajar kat IPB saya ambik jurusan akaun tapi bila start keja saya masuk kilang dulu sementara dok tanam anggur.Dah la time tanam anggur tu ayah baru meninggal takkan nak susahkan mak.Lama-lama terus masuk engineering site(mula dari bawah).Itu pon ada bos yang yakinkan saya suruh masuk bidang ni.
 
3-Sombong
Kalau pestime jumpa saya mesti orang kata saya sombong sebab riak muka saya yang masam(istilah mak saya) tapi bila dah lama-lama sembang baru rasa saya ni jenis tak sombong.
 
4-Tak pandai memasak kek dan kuih
Bila tengok blog orang tu orang ni post entri masak-masak serious saya jelez sebab saya memang tak pandai masak.Setakat yang biasa-biasa tu boleh la.Tengok orang buat kek bagai terus rasa 'bila la aura masak-masak kek nak mai tak tau?'
 
5-Suka jalan-jalan
Dulu waktu bujang 3 4 bulan skali mesti ambik cuti panjang seminggu jalan-jalan.Bukan la keluar negara tapi asal dapat bercuti rest sat kat mana-mana pon takpa.Lani bila dah kawen kena plak suami jenis rajin keja terus terperap kat rumah ja.Paling hebat pon balik rumah mak balik rumah mertua....hahaahaha....pastu naik feri ronda Penang seround balik rumah tido =.=
 
6-Tak pandai bergaya
Seriously saya memang tak pandai bergaya.Bila tak pandai bergaya automatik sopim pon tak pandai gak la.Pi keja pakai jeans camtu ja.Kasut?Dah tentu-tentu sandal biasa ja sebab masuk ja kilang terus pakai kasut ESD.
 
7-Hajah muda
Alhamdulillah saya dah menjadi hajah di usia muda.Muda ke?Itupon rezeki yang datang bergolek-golek depan mata.Kalau harap duit sendiri belum tentu sampai.Cumanya saya perlu istiqomah dalam setiap perbuatan.
 
 
Ha...tu la sedikit sebanyak tentang diri saya.Nak tag sapa ek?Takyah tag la ye.Kalau rasa nak buat silakan....hihihi...
 

You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. Barulah kenal sikit sikit dengan Zai Zamree ni hehe
    Bestnya Zai dapat gi Mekah....OKje ni belum masanya dipanggil...huhu

    ReplyDelete
  2. o0o0o hajah Zai la ni yer ihiks alhamdulillah...eh kita pun ada tag zai juga tau. xtgk la tu sobsob T_T

    ReplyDelete
  3. Alhamdulilah rezeki kak zai kan. moga murah lagi rezeki lepas ni dapat pegi lagi amin amin :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah kira.moga ada rezeki p lg skali & bkali2

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers