Tak sedar tersopim baju Aqil banyak tu

10:10 AM

Assalamualaikum
 
Weeee....penat gegila semalam.Kuar dari pukul 10.30 pagi sampai la jam 12.00 malam baru balik.Semalam emergency leave.Pengasuh Aqil adahal so kena mengasuh anak sendiri mandangkan hari Selasa.Kalau hari Rabu tak kalut sangat....abah kan ada.
 
Dah tau cuti dok rumah tak buat apa-apa saja minta izin abah nak kuar tengok baju raya anak.Minta duit abah buat spare kot-kot berkenan boleh terus beli.Lepas prepare barang anak dan makanan dia terus keluar.Macam biasa tempat yang di tuju adalah Billion.Situ baju baby dan kanak-kanak banyak.
Tengah offer kan...dari tengok-tengok terus rembat.Lagipon nak beli diapers dan susu Aqil.
 
 
Dalam jam 2 petang ke rumah mertua.Nak ajak beli baju raya tapi mertua taknak.So lepak-lepak kat rumah mertua tunggu suami datang.Suami beli durian.Pesta durian semalam masa berbuka.Lepas berbuka kami ke Gaint Kulim.Nak beli barang dapur umah mertua.Kat situ ada The Store.Masuk plak tengok baju anak dan terembat sehelai dua gak.
 
 
Balik singgah expo kat Seberang Jaya.Saja jalan-jalan tumpang tak balik rumah lagi.Sempat beli baju emak dan mak mertua kat situ.Baju saya???Ada yang berkenan masa kat Gaint Kulim tu tapi harga dia...rasa boleh dapat 5 6 pasang baju Aqil kot.Terus tak jadi beli.Lagipon saya bukan pakai pon baju-baju kurung or dress muslimah pi keja.Macam tak kena gaya ja dengan keja saya ni.Nak pakai pon time raya dan kenduri ja bek la pikir 7 8 kali sebelum beli.
 
Sampai rumah saja la kemas-kemas buka tengok apa yang di beli.Nah...baju Aqil ja dah 8 pasang.Tak sedar plak terambik banyak tu....hihihi....
 
 
Patut la rasa macam susut banyak ja duit yang abah bagi....hahahaha...
Tapi abah tak marah pon masa dia tengok tu.Beli baju anak kan.Kalau baju mak banyak camtu mau kena jelingan tajam dah.

You Might Also Like

18 apa kata anda?

  1. amboi..sambar sambar 5-6 pasang gak tu.. hehe.. sakan aqil beraya nanti..

    ReplyDelete
  2. shopping sakan naaa.... sy tak sempat lg... hujung minggu insyaAllah...:-0

    ReplyDelete
  3. raya sakan aih aqil tahun nie...meh acik su pinam sepasang dua......hehehhee

    ReplyDelete
  4. Azura...kena sopim awai.hjung2 nti abah dia x cuti dh pstu nti sy nk kena ot sbtu ahad setel keja sblm cuti direct

    ReplyDelete
  5. hat dlm perut cik su tu laki ka puan nk pnjm bj Aqil ni?

    ReplyDelete
  6. cukup dh tu utk raya.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. mak ai aqil..nak tukar baju raya setiap sejam ke hihi

    ReplyDelete
  8. siti...hahahaha...gitu kot kekdahnya

    ReplyDelete
  9. hahah..tak sedar kan terambil baju anak banyak.tengok semua nak

    ReplyDelete
  10. bila dah jadi mak ni mesti pk ke anak dulu kan. baju kita takde pun takpe asal baju dorg berganti2

    ReplyDelete
  11. salam..

    saya balas kunjungan ke sini dan follow awak..

    ReplyDelete
  12. hihi.
    biasalah tu kak berbelanja utk anak.
    betul tu, bila beli bju mahal sgt kdng pakai skali skala mcm x berbaloi pulakkan. baik beliyg biasa biasa aje

    ReplyDelete
  13. tu la Qaseh...bj dia dh byk sgt.nti br pkai skali 2 dh x muat

    ReplyDelete
  14. seronok kan shopping bj anak hihi

    ReplyDelete
  15. tu la nurul...sronok smpai x prasan ambik byk

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers