Bila suami cuti

2:16 PM

Assalamualaikum
 
Rabu dan Khamis baru ni suami cuti.Saya ingatkan suami anta anak ke umah pengasuh tapi biasa la suami tu dan pesan banyak kali pon tetap sama.Nak ngasuh sendiri anak.Yela...orang len cuti Sabtu Ahad tapi suami cuti hari Rabu.Nak memanja dengan anak leteeeew.Hai la...untung orang ngasuh saya.Seminggu anta anak 3 or 4 hari ja tapi bayar penuh.Takpe...rezeki pengasuh Aqil asalkan dia jaga Aqil dengan baik sudah.
 
Rabu suami kemas rumah, basuh dan sidai baju.Aqil pon kalut nak kemas rumah sama.Sekarang dah tak kisah dah nak mandikan or basuh poo poo Aqil.Semua tu suami boleh buat dengan tenang...cewahhhh ayat...hihihi.Dan dah menjadi rutin suami kalau nak anta anak ke rumah pengasuh atau ke mana-mana mesti akan bawa bekal bubur nasi Aqil yang saya masak tiap pagi sebelum datang keja.Bekalan Aqil kalau dia merengek lapar.Siap kemas segala terus suami bawa anak melawat sedara yang sakit kat Sungai Limau.Balik tu suami pi pasar Ramadhan beli makanan berbuka puasa kami.
 
Saya balik ja keja tengok rumah kemas, singki kosong, tong sampah kosong, mesin basuh kosong terus rasa lega.Leh la saya rehat lebih sikit malam ni.Eh...saya tak paksa pon suami buat semua tu tapi memang time suami cuti dia sendiri akan buat kalau ada benda yang tak sempat saya setel sesejak saya mengandungkan Aqil sampai la sekarang.Dulu saya alah teruk waktu malam.Balik ja keja terus lembik...demam.So keja rumah suami yang buat.Dah terbiasa kot tu yang sampai sekarang suami dok tolong.Lagipon kami berdua sama-sama keja.Apa salahnya tolong cikit.Ringan sikit bebanan keja rumah saya kan?
 
Semalam ingatkan suami keja tapi dekat nak balik baru suami wasap cakap cuti.Suami bawa Aqil jejalan cari barang.
 
Budak baru dapat lesen camggini la...gila stereng...hahahaha....
Dok pesan kat suami kalau pi memana tolong carikan baby walk macam UWAIS punya.Pulun la suami pi sana sini.Jumpa tapi mahal sangat kot sampai RM200 so suami tak beli.Last-last suami wasap pic ni.Adeh...ala-ala baby walk tu tapi versi ringan dan murah....keh..keh..keh...
 
 
Pasaipa saya kata murah sebab rega dia baru RM20.Macam tak caya ja.Pulun nak bagi anak tolak baby walk ni suami ikat duit syiling dari tabung tin biskut saya dalam plastik dan letak kat dalam tempat duduk baby walk ni so dia akan jadi berat dan tak terbalik.Pulun sungguh suami saya ni.Semalam dok tengok gelagat Aqil sampaikan tak sempat nak snap pic.Setapak setapak dia dok langkah sambil tolak.Bukan main sonok dia.
 
Begini la kehidupan keluarga kecik kami yang jarang dapat dok bersantai seharian bertiga bersama-sama walaupon tinggal sebumbung.Kalau takat dua tiga jam tu adala.Harap sikap ringan tulang suami kekal sampai ke tua...hihihi....

You Might Also Like

22 apa kata anda?

  1. bertuah la badan dapat suami rajin cam gitu :)

    ReplyDelete
  2. Khairul Bariah...ALhamdulillah la.moga2 smpai ke tua cmtu la pangai dia

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah syukur tu syukurrr hihi..hsbnd sy pun masak bulan posa ni sbb dia balik kja pkul 4..alhamdulillah hehehe.

    ReplyDelete
  4. siti...syoknya asben pndai msk.lg la lega sgt2 klau dia tlg msk

    ReplyDelete
  5. untung la aqil blh dok umh tolong ayh dia mengemas hehehe..untung lg dpt adiah baby walk tu...mst pas ni lg cepat dia brjalan....

    ReplyDelete
  6. Seronoknya dah kawen.nak kawen jugak.hihi... *larikkk

    Dari Jom Blogwalking diaryMissNick,.singgah sini n follow ^_^
    Salam perkenalan dan salam Ramadhan

    Jemput singgah http://cikalna.blogspot.com/ tq ^_^

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum kak zai, alhamdullilah. sejuk hati tengok suami bantu dirumah kan. hehe sheila merasa gak especially sejak pantang haritu. sampai skrg suami jadi terajin sendiri. happy kita tengok ~~~

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah happy kan dapat suami macam ni...sejuk mata dan hati...suami saya pun sama suka masak dan basuh baju...tapi lipatnya tak la sebab katanya tak cantik haha...

    ReplyDelete
  9. baguskan dpt suami yg mau tolong buat kerja rumah sama2...selamat berpuasa zai...

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah dapat suami macam tu :-)

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah dapat suami ringan membantu kan..

    jijah pon nak cari baby walk gitu.. nak kasi hakimi bertatih jalan..

    ReplyDelete
  12. cik anggur...kan?rajin dia dok tlg mengemas skali.moga2 dia cpt jln la

    ReplyDelete
  13. cik Alna...hihihi...xpa2.nti ada la jodoh tu.makaseh singgah :)

    ReplyDelete
  14. shiela...rsnya diorg tbiasa kot tu yg truskn smpai skrg dok tlg kemas rumah

    ReplyDelete
  15. MissNick...syoknya suami pndai masak.suami sy x pndai msk.klau x lg untungkan...hihihihi

    ReplyDelete
  16. Azizah...Alhamdulillah

    tu la...nk cr baby walk yg satu jenis lg tp mahal sgt.dpt yg ni pon okla.lgpon boleh lekakn dia ckit dr dok 'mengemas' kain bj smua

    ReplyDelete
  17. alhamdulilah rezeki kak zai kan dpat suami ringan tulang. kurang kt masa lebih kat situ. alhamdulilah ;)

    hahahahaha kalau dah namanya mak ayah ni mesti gigih nak bagi anak main kan. memang kak zai benda alah mcm tu mahal sgt kt sini. nanges tgk

    ReplyDelete
  18. Kiera...Alhamdulillah.

    moga suami terus & terus ringan tulang.tu la...gigih ni cari kt sana sini.smlm p gaint kulim ada baby walk yg mcm aqil pnya tp keta best2.geram ja tgk

    ReplyDelete
  19. tu yg tkejut tgk tu nurul.murah sgt

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers