Anugerah | 8 bulan sudah dan macam-macam ragam

4:02 PM

Assalamualaikum
 
Alhamdulillah...Aqil Najmi dah masuk 8 bulan hari Selasa lepas.Dah bermacam-macam ragam dah dia buat.
 
 
Makin aktif melasak dan laju je merangkak nak masuk bilik air.Dia ingat bilik apa la tu bila mama dan abah asik masuk situ kerap sangat.Part paling best bila saya di dapur dok basuh pinggan Aqil mengendap samada tengok dia ke tak.Kalau tak tengok laju-laju dia merangkak ke bilik air.Selalunya sesambil wat keja tu jeling-jeling kot ekor mata.Letih jangan cakap la.Jenuh kepung.
 
 
Hari tu nak mandi.Letakkan Aqil dalam kelambu khemah ni dan zip pintu khemah naik ke atas.Masa mula-mula tinggalkan dia dalam tu dengar Aqil dok membebel main mainan dia.Pastu tetiba senyap.
Eh...watpe la dia ni tetiba senyap?
Saya kuar bilik air pelan-pelan mengendap.Nampak pintu kelambu dah terbuka.Aqil dok jengoi kepala dah.Laju-laju pi ambik enpon nak snap pic dia.Saya sergah Aqil.
 Ha....watpa tu?
Terkejut dia tu yang sampai nganga tu.Muskil gak camna la dia boleh buka kelambu tu.Terus wasap suami pic ni.
 

 Semalam check-up Aqil.Patutnya pi masa 9 bulan tapi misi tulih date silap.Saya col kinik dulu tanya dan depa soh pi ja.So untuk 9 bulan takyah check-up dah la.
 
Berat - 9.7 kg
Tinggi - 72 cm
BMI - Normal
 
Alhamdulillah semuanya normal.Risau Aqil obes ja.Kang kena rujuk pakar pemakanan plakkan.
 
 
Untuk buah ati pengarang jantung mama abah...jadilah anak yang soleh penyejuk jiwa orang disekeliling sayang ye.

You Might Also Like

14 apa kata anda?

  1. Besaq2 ni mmg penattttt. Kami dlu sampai stress sbb tak larat kepung dia

    ReplyDelete
  2. tu la psai ju...penat dok kepung tp sonok tgk gelagat dia

    ReplyDelete
  3. hihik.. byk akal dak aqil ni..
    geram antie ezy tgkkkk! meh nk cubit pipi ckit..

    ReplyDelete
  4. alo lo lo... tembam tembam comel comel...

    ReplyDelete
  5. Ezy...letih sgt2 lyn dia sesejak byk akal ni

    ReplyDelete
  6. farah...comey mcm mama dia kan3?kah3

    ReplyDelete
  7. atototototo aqil. sihatnya awakkk.. baby umur2 mcm nie memang mencabaq sikit tp seronok.

    ReplyDelete
  8. acik anith...shaye mkn nasik byk msti la sehat :p

    ReplyDelete
  9. Agaknya zip tue mudah terbukak sendiri walau tanpa kepala dia. Errr maksudnya. Mcm zip rosak tp sebenarnya tak rosak. Kira pun pernah jadi mcm zip rosak tue

    ReplyDelete
  10. x...bkn zip rosak tp kepala zip dok kt bwh mcm biasa ni kiera

    ReplyDelete
  11. Semangat dan come anak Zai ni....tengok tu ketak ketak lengan dia.... Dah belajar diri ke belum

    ReplyDelete
  12. sis OKje...smgt mcm mak dia...hihihi.dia dh bljr bdiri dh.konfiden bdiri pgg 1 tgn

    ReplyDelete
  13. h0h0iii..smangat nya aqil~sronok tgk..waktu2 nih lg2 kalo bby kuat makan sronok kita tgk kan..hee,sabaq eh kak~nati aqil dah bley jalan lg jenuh kita kepung..

    ReplyDelete
  14. Liyza...dia klau bab mkn no.1...tgk mangkuk moi dia pon dh laju ja mai kt kita

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers