Review | A-B-D vs Kiddie Wash

8:48 AM

Review | A-B-D vs Kiddie Wash


Assalamualaikum

Cewahhhh....konon nak buat review...hahaha...tak penah-penah.Tetiba hari ni mimpi apatah terus rasa nak wat review.

Ok...since dekat-dekat bersalin saya memang dah beli pencuci baju Aqil jenama Pureen.A-B-D serbuk dan cecair.Walaupon yang cecair tu bau dia agak kuat sikit tapi saya suka je guna dua-dua tu.

A-B-D vs Kiddie Wash
Baru-baru ni ada kawan cakap dia guna Kiddie Wash dari satu jenama ni.Kalau ampa penah guna ampa tau kot jenama apa.Memandangkan tengah ada offer 2 botol rega 20 hengget camtu kot so saya dan berapa orang kawan ni ambik la.

Saja stop ABD tu dan guna Kiddie Wash ni.Keputusannya memang mengecewakan saya.Yela...memandangkan Aqil sekarang ni dah banyak tolong mama dia mop lantai melasak merangkak menyulur meniarap semua ada jadi baju tu sampai tukar warna la.Abes hitam-hitam kat tangan, dada, lutut dan bontot.Nak kata tak mop lantai tiap hari balik keja dua kali saya bilas lantai tu.Maybe rumah atas kayangan so debu-debu berterbangan masuk dengan senang kot?

Tak puas ati dengan Kiddie Wash tu saya rendam balik dengan ABD dan itam-itam tanggal elok.Cuma saya kena sental sikit-sikit je la.Sekarang ni saya akan rendam je dalam ABD dan bilas guna Kiddie Wash je.Ingatkan saya sorang je yang jadi camtu rupa-rupanya tadi ada kawan pon cakap benda yang sama.Bukan nak kondem pencuci ni tapi saya rasa cam tak best.Lagipon cecair dia agak cair berbanding pencuci cecair ABD.

Cer share ampa pakai pencuci apa ye untuk baju baby ampa?Ok ke tak?

You Might Also Like

12 apa kata anda?

  1. Guna pureen abd jugak....kiddie wash tu yg cosway ke?

    ReplyDelete
  2. Saya juga guna jenama ni untuk baby.

    ReplyDelete
  3. KAKAK su dulu pakai nie masa ank dia baby...wangiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  4. dok guna pureen, tp x penah perati ponn ok ka dak.hahaha. yg tau, wangi

    tp yg kami perasan bila guna mesin basuh baru ni baju anak mcm x bersih ja.mngkin kena letak sabun byk sket kot.grrr

    ReplyDelete
  5. su...rsnya boleh kata smua mummies pkai pureen kot

    ReplyDelete
  6. Ju...hahaha...x penah perati no

    ReplyDelete
  7. kira pun guna pureen tue. sebab skang basuh bju campur dgn ummi abi sebab nak jimat masa dan letrik. maka letak pureen serbuk sekali dgn sabun bju ummi abi. senang~~~ kihkihkih

    ReplyDelete
  8. ahaha...cmpoq skali tu.K.zai asing2 lg bsuh bj Aqil ni kiera

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers