Bila abah cuti

4:02 PM

Assalamualaikum
 
Semalam Rabu macam biasa abah cuti.Pepagi abah bangun mandikan dan siap-siapkan Aqil bawa setelkan urusan.Bawa ke bank, pejabat pos, car wash dan AEON Big.Amboi...jalan sakan dia.Pastu baru abah balik umah tok Lunas.
 
Petang lepas mama balik keja abah datang pick up kat rumah.Sempat la mama masak moi Aqil.
Nampak ja mama terus sengih.Sakan ye awak jejalan sana sini.
 
Abah ajak makan-makan kat luar soh mama bagi cadangan.Mama tak kisah makan kat mana pon tapi memandangkan abah cuma cuti hari Rabu moh ler berdeting-detingan.Hari Sabtu Ahad abah keja jadi berdeting la di hari biasa.Takpe la letih sikit janji anak pon seronok.Mama lagi la seronok.#tutup muka.Ajak abah lepak Padang Kota.
Sesaja la abah bawa Aqil nek feri.Dulu penah nek feri masa Aqil dalam perut mama.Tu pon sekali ja.
Sonok dia.Nak-nak kena angin laut yang kuat makin dia suka.


Lepak Padang Kota Lama sat pastu ke Gurney Drive makan-makan kat sana.Penuh meja abah punya order makan macam makan 5 orang.Termonyeh-monyeh mama dok kunyah makanan sesambil suapkan Aqil makan.

Kali ni letak Aqil dalam stroller so senang cikit la nak makannya.Aman sikit donia...hihihi....
 
 Aqil pon makan banyak.Maybe ingat mama suapkan makanan yang mama makan.

 
Bawa jejalan sana sini tido pon dia takmau.Sanggup berjaga nak tengok sana sini tapi sampai-sampai ja rumah lap badan, salin baju dan pakaikan pampes baru terus merengek-rengek ngantuk.Lepas nyusu lena sampai ke pagi tadi.Letih sangat gamaknya.

You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. bam bam nyer dia, geram aunty tengok...

    ReplyDelete
  2. Bapak2 besfren dgn anak laki mmg comel heee

    ReplyDelete
  3. Farah...mak pak dia bambam gak ....ngeeee

    ReplyDelete
  4. ju...tu la...biaq depa bespren...sng ckit mak dia nk wt keja

    ReplyDelete
  5. Nadh selalu nak bawak anak dia kesana kemari. tapi kalau kira ada selalu kira tak bagi lesen. pasal hati mak2 nie kan. nak pulak budak tue nyusu badan. nguuuu

    ReplyDelete
  6. ni x larat nk pesan kata soh anta umah ngasuh tp abah dia cmtu la.nk jg sndiri bw p mai p mai

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers