Aqil dan baby food feeder

10:03 AM

Assalamualaikum
 
Semalam balik keja lambat.Aqil pon balik lambat gak.Abah bawa pi melepak dengan kawan abah yang meniaga buah.Sampai ja umah saya terus bagi Aqil makan malam puree sweet potato setengah mangkuk.Abis licin.Cepat plak tu dia makan.Lapar ye sayang?
 
Pastu nak tidokan dia.Dapat la saya wat keja apa yang patut sat tapi dia plak takmo tido.Main atas tikar ABC sesambil tangan tu asik la masuk dalam mulut.Geram aih tengok.Terus teringat food feeder yang saya beli kat GAINT 2 minggu lepas.
 
Memandangkan takda buah yang lembut-lembut dalam peti sejuk saya ambil epal dan potong kecil-kecil.Pastu saya masukkan ke dalam food feeder dan tumbuk-tumbuk buah tu bagi hancur cikit.Dah boleh bagi Aqil makan dah.Saya beli yang macam ni punya.
 
 
Tengok la dia...bukan main lagi dok isap buah epal tu.
 
 
 Aqil takde walker or kusi duduk lagi.Lagipon dia belum pandai duduk so isap santai-santai sambil baring je la.
 
Kalau dapat food feeder silicone camni lagi senang rasanya.Tak jumpa plak kat Gaint hari tu.Nak kena meronda lagi ni cari perkakas Aqil.Agak-agak kat Penang ada jual kat mana ye?
Nak yang rega biasa-biasa dah la.Kang bagitau hat rega 50 hengget ke atas macam tak padan plak dengan barang tu....hihihi...

You Might Also Like

16 apa kata anda?

  1. ni pun macam nak kena cari untuk Ash dah ni, next month 6 months dah boleh start bagi makan dah... best jugak ada menda alah ni... he he he...

    ReplyDelete
  2. Farah...tu la.bnda ni leh ajar diorg mkn sndiri

    ReplyDelete
  3. hehehe.. zaman sakang ni macam2 ada mudah untuk anak2 kecil yer

    ReplyDelete
  4. KA..tu la...mcm2 bnda ada.so sng ckit mak nk wt keja

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum sheila datang blogwalking daripada blog kak mia liana http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

    *comelnya baby Aqil.. hehhee

    ReplyDelete
  6. kak zai kami x sukaaa benda alah ni sbb kmi geli bila buah melekat kat net tu kakakaka pelik sket kmi ni

    ReplyDelete
  7. macam-macam ada untuk baby kecik sekarang..

    ReplyDelete
  8. uwais ada satu. kira beli kat big apple baby house kt loqstaq nie. kat penang tatau mana ada. kat cute baby kepala batas takde. nak kami tlong belikan? RM16.90 brand bee baby tue ke cam mana ntah namanya

    ReplyDelete
  9. Mrs Makmum...nti beli la utk anak...hihihii

    ReplyDelete
  10. Ju...tu la...bl pkai br pasan yg buah melekat kt net...truih fail food feeder ni

    ReplyDelete
  11. Norhasniza...tu la.mcm2 dh ada skrg cuma siap duit ja...hihihi

    ReplyDelete
  12. yeay...leh mnta kiera beli 1..hihihi

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers