KEJA | 1st day punya crita

9:17 PM

Assalamualaikum

Semalam dah start keja selepas cuti bersalin 2 bulan.
Mai ja keja terus blur blur tak tau nak wat keja apa.Partner plak EL semalam so memang blur gila-gila.

Dah taktau wat apa dok menyembang la dengan engineer yang dah ada anak.Crita bab bersalin...bab anak bla bla bla.Pastu dapat la ni.
 Duit raya Aqil dari department keja dan kawan-kawan makan tengahari.Alhamdulillah...murah rezeki Aqil.Pastu dapat plak t-shirt ni.Ala...depa dah pakai masa team building bulan 10 hari tu.Tak aci la...time tu gakla depa nak team building bagai.Nyampesss....


Kawan-kawan dok tanya tak rindu anak ka?Ofkos rindu tapi takkan nak wat macam orang gila bayang kot?Kita cool ja.Bila rindu buka enpon tengok gambaq anak.Tengok dari 1st day sampai la malam sebelum tu.Wat rilek ja tapi dalam ati membara.Nak col pengasuh?Takyah la.Nanti nampak sangat macam tak caya kat dia.Cuma pagi tu suami call gitau anak nangis kejap ja lepas saya pi keja.Pas letak dalam buai terus tido balik.So dah nampak yang boleh harap la nak suruh suami anta dan ambik Aqil hari-hari.

Sampai ja umah suami cakap Aqil baru ja tido.Dengar ja suara saya dok tanya suami itu ini terus Aqil jaga nangis-nangis.Ala...rindu ibu dia la tu.Terus merap merengek-rengek nak dok dengan ibu.Masuk dalam buai pon taknak tido dah.Bila tido sama-sama atas toto terus lena.Ala...rindu bau badan ibu la tu kan?Nak berkepit ja ni.
Aqil 2 bulan 2 hari(semalam)
Hari ni Alhamdulillah dah tak merap macam semalam dah.Tanya suami...katanya Aqil jaga gerakkan abah yang terlelap lepas Subuh.Petang tadi pon Aqil tido lena masa saya sampai.Senang ati saya tengok suami pandai jaga Aqil.Takda la asik dok pikir macam-macam.

You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. bestnyeeeeeee..
    kwn sekeje saye sllu tgk video ank die time keje..
    rndu la 2.. hihi

    ReplyDelete
  2. Tu la Ezy...rndu la yg dok tgk gmbr ank

    ReplyDelete
  3. Ohhh baru dapat baby yeh...Tahniah ye ....Biasalah baru baru mmg rindu lebih lagi bila time nak menyusu....

    ReplyDelete
  4. tu la OKje...rndu sgt2 ni...makaseh ye =)

    ReplyDelete
  5. alhamdulilah. kami baru nak try test uwais duduk dengan abi ahad nie. selalu tue dia menangis. nie dh besar sikit dah boleh la geng dgn abi kot hihihihi

    ReplyDelete
  6. hihihi...ok kot.dia kn dh geng dgn abi...uwais msti boleh pnya

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers