Anugerah | Check-up sebulan ibu dan anak

2:16 PM

Assalamualaikum

Hai...hai..hai...saya baru ja pulang dari check-up sebulan si Aqil tadi dan check-up saya jugak.
Masa kat kinik tadi walaupon kena tunggu lama berjam-jam tapi Aqil tak meragam lansung sampai nurse cakap baiknya dia...senangnya nak jaga.
Aqil memang tak meragam.Jenis senang nak jaga.Hope sampai besar la senang nak jaga ye nak.


Result untuk sebulan Aqil :-
Berat - 3.8kg (naik 850 gram)
Panjang - 53 cm (naik 5 cm)

Yang lelain semua ok takda masalah.Masa cucuk Hepatitis B(dos 2) tadi pon tak nangis teruk sangat.
Just nangis masa nurse cucuk dan tekan ubat.Lepas cabut jarum terus diam.Alhamdulillah...anak saya kuat semangat orangnya.Balik je tadi terus tuam bekas cucuk tadi dengan air panas yang di isi dalam botol takmo bagi darah beku.Sekarang dok pantau badan Aqil takut-takut demam.Hope takda apa-apa la.

Result untuk sebulan saya lepas bersalin :-
Berat - turun 11.2kg dari last mengandung hari tu
BP - 110/70
Hb - 13

Yang lain-lain semua ok ja.Tengah berusaha nak turunkan lagi 5 kg walaupon berat saya cuma naik dalam 7~8 kg masa mengandung haritu.Kalau boleh dalam masa sebulan sebelum start keja nak kurus cikit lagi.

Bulan depan kita tengok result camna plak ye.Hope semua yang baik-baik je la....Amin.

You Might Also Like

8 apa kata anda?

  1. xpa kak..cucuk sebulan xdemam lg~hee,cuma jga la kot2 terpanas lak aqil..hehe,beg adeq aqil sma cm beg abg iman la..cuma kaler je lain..

    ReplyDelete
  2. Liyza...tu la...dok jaga2 tkut demam...hehehe...beg aqil tu ummi & abi abg uwais yg hadiahkn...beg aqil yg btoi kaler biru n lain dr ni

    ReplyDelete
  3. Congrats zai..alhamdulillah dh sebln yer..sy bb nk msuk 3bln..:-)

    ReplyDelete
  4. alolo..comey nye aqil..nak pi cucuk tido je die eh..

    ReplyDelete
  5. shada...a'ah...tdo ja keja dia bl org dukung dia..klau letak msti jaga

    ReplyDelete
  6. berat aqil sama dengan berat uwais masa sebulan. nt boleh main bola sesama hihihi

    insyaAllah boleh tue kak zai turun. satunya sbb kita bf, satu lg sbb berjaga malam nyusu anak. mmg blh turun hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan?klau bf mmg turun berat bdn.moga leh turun lg tp tang perut xleh wtpa

      Delete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers