Anugerah | Sambutan Hari Raya Aidil Adha di hospital

12:43 AM

 Assalamualaikum

Hari ni baru berkesempatan nak godek-godek blog.
Kebetulan baby Muhammad Aqil Najmi tengah tido.

Hari Raya Aidil Adha yang lepas saya dan suami agak terkejut bila nurse yang datang check baby kat umah cakap baby kena jundice.
So kami bawa Aqil ke Hospital Kepala Batas.Yela...hari raya kan klinik mana nak buka so tala situ la.
Result yang kami dapat amat memeranjatkan.Jundice baby tinggi...308.
Terus baby Aqil kena tahan kat wad.
Sadis sangat-sangat time.
Dah la raya...kena pantang makan...anak sakit...kena dok wad plak.

Maka berkampung la kami berdua selama 3 hari 2 malam di Hospital Kepala Batas.
Baby Aqil tak macam baby yang lain.
Tido lena ja letak bawah lampu biru tu terus lena tak gerak-gerak.
Aqil plak aktif.Abis spec mata dia tepis.Tak lena tido saya malam tu.

 Tiap-tiap sejam Aqil bangun.Wuuuu....letih...ngantuk tapi anak punya pasal tak tido pon takpa.
Dokte cakap sebab saya ada kena kencing maneh masa mengandung dan pengambil insulin so kebarangkalian Aqil nak kena jundice tu tinggi.

Akhirnya result selepas 2 hari jundice Aqil turun ke 226.
Lega....syukur Alhamdulillah.
Sekarang ni kena pi check jundice baby kat klinik kesihatan.
Harap-harap jundice baby ilang dengan cepat.



You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. arap sume nye ok ye..
    =)

    geram tgok baby!

    ReplyDelete
  2. thanks puan ezy...
    geram?ada pape ke?

    ReplyDelete
  3. 308, tinggi jgk tu...kami sedih tgk anak dok dlm balang tuuu wuuuu

    ReplyDelete
  4. tu la ju...nangis k.zai mlm tu tp xpala...k.zai leh jg sndiri Aqil ms kt spital

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers