Entri sekali arung

10:47 AM

Assalamualaikum

Selamat hari Isnin semua.Tadi baru abes wat check-up tiap 2 minggu kat KK.
Result semua ok ja.Berat pon naik berganda-ganda aih.2 kg lebih gak kot naik tapi naseb la dokte tak marah...hihihihi...Yela....sepanjang ngandung 8 bulan ni baru nek 6 kg ja so dokte pon tak marah.
Next check-up hari Kamis ni dengan pakar.Nak tengok kedudukan baby saya ni.Tadi pon dokte pegang-pegang perut kata still songsang.

Sekarang ni mood nak tulis entri amat la kelaut.Tahla...padahal pi merata-rata tapi tak snap pic pon.
Malaih mai kot mana pon taktau.

Semalam sempat melawat sahabat FDR saya yang selamat melahirkan hero hidung tinggi beliau kat Spital Seberang Jaya.
Betoi tak saya cakap hero hidung tinggi?Nampak hidung dulu...hehehehe....
Semalam pon kebetulan saya memang kena buat BSP untuk review dengan dokte hari ni so sempat la pi melawat beliau bila terbaca status kat FB kata beliau selamat bersalin.

Harap sahabat saya ni tabah mengharungi dugaan.Dah la sarat mengandung tetiba suami plak accident Kamis lepas masa nak pi keja.Patah kaki kanan dan tulang pipi.Dalam dok kalut dengan suami beliau terus turun tanda nak bersalin pagi semalam padahal due 2 minggu lagi.
Alhamdulillah....Allah permudahkan urusan beliau nak bersalin.Katanya sakit dalam 20 minit pastu terus bersalin.
Tapikan yang syahdunya bila beliau cite kata suami beliau cuma dapat tengok gambar baby ja.Pahtu rakam suara suami azan dan pasangkan kat telinga baby sebagai syarat.....wuuuuuu T___________T
Lepas abes tu baru la pakcik beliau azankan baby.
Sadisnya....kalau saya la kat tempat beliau...mau nangis dah masa tu.

Buat sahabat saya Zam & Syawal...harap bersabar menempuhi dugaan ni.Tahniah dapat baby yang comey angatttttt.....gewaaaaaaam tau.

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. Allah dah permudahkan kwn kak zai bersalin tuh~kalo kmi pon xtnt lg sekuat dia..

    ReplyDelete
  2. tu la...k.zai pon kata kt dia lagutu...Allah pmudahkn utk dia...

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers