Cuti-cuti merdeka

10:02 PM

Assalamualaikum

Tajuk bukan main macam pi bercuti jauh-jauh jek padahal dok rumah je pon...hehehe...
Merdeka kali ni saya cuti 3 hari....yeeeayyyy....
Company saya kasik replacement hari Isnin so dapat la merehatkan badan yang letih sebab terlebih makan cuti ni.

Sabtu hari merdeka tu ada attend kenduri kawen adik ipar sorang kawan keja.Saya dan suami pi agak awai so takdo la pic pengantin.Pic dengan tuan rumah dan makanan pon takdo.Tetiba jadi pemalu plak kat umah kenduri.
Balik dari rumah kenduri suami ajak pi Penang ronda-ronda dan agenda utamanya nak pi repair jam Rado suami yang rosak kat kedai yang suami beli dulu.Pi nek feri dan keta kami hat paling depan sekali.Masa tu feeling-feeling dah nak suruh snap pic saya dok atas bonet depan keta tapi harapan tinggal harapan.
Suami terjumpa plak jiran lama masa kat kampung dulu.Depa dok bersembang sampai lupa kat wife dia ni....sadisssss...takdola pic yang di angan-angankan.
Tempat yang di tuju adalah KOMTAR.Memusing-musing gak la cari kedai jam tu sebab dah lama gila kot tak pi Komtar.Lepas setel hal jam tu terus balik ke seberang.Cadang nak naik feri gak tapi bila lalu situ tengok keta berderet-deret terus decide naik jambatan ja.

Balik dari Penang singgah ke Permatang Pauh umah sepupu attend open house merangkap sambutan hari lahir anak sepupu.
US
 Menu toksah dok habaq la.Macam-macam ada.Nak makan dengan takmau makan ja.
Pic kat atas ni antara yang saya makan tapi ada jugak nasi himpit, karipap,cucur badak, kek dan kuih raya.
Kalau perut kosong dah lama saya angkut semua masuk perut bulat neh.

Malam macam biasa anta suami pi keja.Tu rutin saya hari minggu sebab time ni la saya leh detin malam-malam dengan suami lepas abes keja ^^,
Balik keja tu bos suami plak belanja makan.Rezeki saya sungguh malam tu padahal bos nak belanja staff je pon...hehehehe...
Snap pic curi-curi lepas abes makan sebab saya dok dekat dengan bos suami.Malu tau....

Ahad...attend 3 buah kenduri.2 kenduri kawen dan 1 open house tapi satu pic pon saya tak ambik....hehehe...Kejanya makan...makan dan makan.Suami sampai geleng-geleng kepala tengok isteri dia ni masih boleh makan lagi.

Hari ni Isnin saya berehat-rehat kat umah saja.Kemas-kemas umah dan gerakkan urat saraf ni agar tak keras sangat.Makan banyak sangat 2 hari tu satgi asik nak rilek dan lena ja.So marilah kita sapu sampah dan mop lantai umah sesambil menari-nari tango dengan batang mop...hehehehe....

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. Bestnyer mkn3..kite dpt tgk jer la psl dlm pntang..kik kik

    Zai dok area mn? Klau lali nk nek jmbtn tu..umah kita fkt dgn tesco ja..;)

    ReplyDelete
  2. k.gie..hehehe...xpela...best gak dpt baby awai...

    zai dok area tenggiri sbrg jy =)

    ReplyDelete
  3. Dah lana x jln2 kt penang..
    Take care ya

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers