Raya ke tiga | kepulangan yang hampa

8:30 AM

Ceaaaa....tajuk bukan main lagi.

Hari tu pepagi terus balik umah mak kekonon nak anta abang dokter dan family balik.
Selalunya abang akan bertolak dalam jam 10.30 pagi camtu tapi pagi tu pukul 8.30 pagi abang dah bertolak.
Kami plak sampai dalam jam 9.30 pagi.Lewat sejam.Tengok dari jauh sebelum sampai umah mak tak nampak Estima abang pon.Punggah....dah balik la tu.
Sampai-sampai mak cakap abang balik awai.Hampa sungguh.
Takdan nak pau paklong mintak duit baju baby....hahahaha...mana nak tau kot-kot paklong huluq dua tiga ratus...okla jugak :p

Lepak umah mak sat tup tup abang no.3 mai.Dia pon terlepas gak.Memasing ingat pukul 10.30.
Abang balik awai sebab umah mertua dia nak kenduri esoknya.
Dah dok ramai-ramai mak suruh masak makan tengahari kat situ.
Petang baru la balik Lunas plak.Depa ajak pi raya umah sepupu kat Permatang Pauh dan umah abang ipar kat Jawi.

Kasi up baju raya ke-3 saya.
Baju raya ke 3 saya.Depa kata sakan mak labu ni.Baju raya berpasang-pasang.
Tahun ni ja pon baju raya banyak sikit.Selalunya ada sepasang je pon pakai pagi raya.Pastu esok-esoknya pakai baju hat tahun-tahun lepas.Tahun ni dah ada suami so suami la belikan.Tunggu lagi....hakhakhak....
Tu saya tak balik umah mak buka beg baju pi Mekah dulu.Kalau saya wat kuaq jubah-jubah masa kat sana orang mesti ingat banyak baju raya padahal jubah lama.

Tinggalkan bab baju raya...lepas ni nak prepare baju baby plak.Tak lama dah.
70% barang baby dah siap.Tinggai nak beli baju,lampin,pampers,botol susu dan penyangkut baju baby ja.
Hat lain-lain saya beli cikit-cikit dan ada orang bagi.

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. Tahniah..tak lama lagi bertiga lah nooo...

    ReplyDelete
  2. fuh. gojes nya kak zai. raya sakanlah nu tahun ni.

    ReplyDelete
  3. byk la hg punya gojes HYDE oiiii....

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers