Pengalaman masuk wad bersalin

11:19 PM

Tajuk bukan main gempak gila tapi jangan risau...saya tak bersalin lagi.

Khamis lepas jumpa doktor pakar tu doktor suruh buat BSP hari esoknya sebab bacaan gula dalam darah waktu pagi tiap kali buat BSP tinggi tapi tak melebihi 6.Walaupon saya benti makan pukul 8 malam tapi tetap gula tinggi esok paginya.So ambik lagi sehari cuti campur hari sampai Isnin saya akan bercuti selama 5 hari.Eh...Isnin company saya ambik replacement besday gabenor Penang jatuh hari Sabtu.

Ulang-alik la saya klinik di waktu siang dan hospital di waktu malam.Pukul 10 malam masa buat BSP last tu kena bagi doktor review kat spital tapi kan kena pi jumpa doktor kat dewan bersalin.Huuuuu....seram ah.
Masuk situ cakap kat misi nak jumpa doktor pastu tunggu punya la lama.Rasanya malam tu ramai yang nak bersalin.Rasanya la sebab kat luar dewan bersalin tu punya la ramai orang dok tunggu.

Dalam dok tunggu tu misi masuk tolak sorang-sorang yang nak bersalin.Adehhhhh....seram nau tengok.Dah la dok dengar suara-suara orang dok mengerang kesakitan.Meremang bulu roma ni.Pastu plak ada yang misi tolak keluar.Alhamdulillah...depa bersalin dengan selamat.Sukanya....Moga-moga urusan bersalin saya nanti dipermudahkan dan saya serta baby selamat....Amin.

Tak lama baru la doktor mai review result darah saya.So keputusannya kena tambah dos malam dari 6 unit ke 8 unit.Pastu doktor suruh buat balik BSP selepas 3 kali cucuk waktu malam.Maknanya hari Isnin ni saya kena buat BSP lagi dan doktor nak review balik malam Isnin tu kat dewan bersalin lagi....huhuhu...

You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. duduk kat dewan bersalin masa2 kita yang memboyot nie memang menyeramkan huuuu

    ReplyDelete
  2. ms nk masuk tu pon org2 kt luar yg dok tggu pndang lain mcm ja

    ReplyDelete
  3. wahh..smpai ke labour room noh nk review~xpa kak..amek aura2 org bersalin~

    ReplyDelete
  4. hahaha...ambik aura la sgt

    mlm ni pi labour room lg....wuuuuu...

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers