Mug vs Botol

8:50 PM


Saya ni ada perangai yang pelik tiap kali nak minum air masak or air kosong.

Kalau isi air kosong dalam mug atau gelas alamatnya sejam la baru nak abes segelas tapi kalau air manis-manis tu cepat plak abesnya.

Tapi kalau bagi air kosong dalam botol mineral kecik 500 ml tu cepat ja abes.5 minit sebotol pon boleh abes.

Dah set dalam pala otak ni kot if air masak or mineral mesti dalam botol.Kalau air manis mesti dalam mug or gelas...hehehehe...
So tiap hari saya akan beli sebotol air mineral kat mini market dalam kilang untuk minum dan botol tu saya simpan nak isi air kosong dekat pantry untuk second dan third time nak minum masa keja.
Pastu masa balik beli lagi sebotol untuk minum dekat umah plak.So dari situ saya dah tau berapa liter air dah saya minum sehari.
Penah beli tupperware air yang 1.5 liter tu tapi tak jalan.Minum tak sampai separuh pon.

Tabiat pelik apatah yang melanda diri ni pon tak tau.Suka sangat membazir nak beli-beli air padahal boleh je isi air kat pantry dalam tupperware dan minum sampai muntah.Saje je kan?

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. kira suka minum dalam botol yang ade tulis liter2 tue sebab senang budget sari nie dah bpe liter minum air. mcm susu tue la. bancuh siap2 dlm botol 400ml tue snang nak agak ckup ke x minum susu sari hihihi

    ReplyDelete
  2. Huhuh mmg sindrom org ngandung kot..air masak mmg x leh jalan...

    ReplyDelete
  3. kan kiera kn...nk jugak ada liter2 br tau brapa byk dh minum

    ReplyDelete
  4. hehehe...ayu...tu la...sindrom kot

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers