Seminggu yang penuh

9:08 PM

Last ada gak cuti rehat-rehat kat umah 2 hari tapi minggu ni full gila.
Isnin sampai Jumaat keja berlambak-lambak.
Keja memang tak abes-abes.Kalau minggu ni nak pi OT 2 hari leh la setel sikit keja tu tapi ada hal lain yang lagi penting dari tu.
Balik-balik keja memang terbongkang tido dah.Letihhhhhhh....

Jumaat lepas Maghrib Cik Aini mesej ajak teman dia pi tengok wayang cita Fast & Furious 6.
Mesej suami tanya nasib dapat lampu hijau.Patutnya teman suami pukul 12 nanti nak main futsal tapi pikir-pikir bosan ah tengok orang main futsal.
Selalunya suami akan balik lambat dalam jam 4 pagi so jadi lagi malas nak teman.
Cadang-cadang nak tengok pukul 10 malam tup tup full.Ada pon seat hat depan sekali.Oh...no no no no....takmau la dok depan.
Ambik hat pukul 12 malam.Bagus sangat....
Suami main futsal...isteri tengok wayang.Alhamdulillah...baby pon tak kacau masa ibu tengok FF6.
Kalau tak malam-malam jenuh nak lena.Dalam jam 2.30 pagi baru balik....pfffff....

Sabtu pepagi dah bangun kemas umah basuh baju bagai.
Pukul 10 pagi nak ke TAT ambik Puan Dba pi kenduri sorang kawan kat Jeniang tapi saya tak drive...kita lantik pemandu F1 sejak azali yang drive...hehehehe....
Kali ni pi kenduri asing dengan suami.Saya pi kenduri bff kat Jeniang...suami pi kenduri kawan-kawan dia area Butterworth dan Kulim.
Lagipon saya nak dok lama sikit kat sana.Nak jumpa member-member yang lain.
Yang ni je ada dalam kamera.Hat lain-lain semua dalam  ipad  orang *_*
Buat K.Eda dan Farhan....selamat pengantin baru.Moga bahagia hingga syurga.

Yang tak tahan masa kenduri K.Eda ni depa hidang nasik daging Apollo.
Masa kami dok jalan sama-sama dengan kuarga pengantin laki tetiba ternampak pakcik-pakcik kat kawasan dapur dok sibuk tarik sesuatu(penutup kukus nasik Apollo) dan ikat tali kat pokok sambil benda tu tergantung kat atas.
Saya dan Dba jadi jakun kat situ.Berdiri kat tepi jalan sambil dok perati.Last-last pakcik-pakcik tu panggil suruh tangkap gambar.Siap pesan suruh boh dalam internet.
Alahai pakcik...macam perli la pulak.
Nasik daging kukus aka nasik Apollo
Nasik dia memang sedap walaupon lauk kenduri tu cuma 3 mata.Lembut ja.Nak-nak plak makan hidang.Lauk kalau tak cukup mintak je lagi.Mentara siap pesan suruh minta kalau tak cukup.Ada kawan-kawan siap tambah 3 kali.Ada yang makan 2nd round sebelum balik.Saya tak dapek nak makan lagi sekali.Tatuitttttt...
Saya kan ON DIET.Pukul 4 petang baru kami beransur pulang selepas melepak agak lama kat sana.

Hari ni Ahad kena wat BSP test so awai pagi pukul 8 dah ada kat spital Seberang Jaya wat lawatan rasmi.Tu sebab la saya tak makan banyak semalam.
Hari ni takleh pi jauh-jauh sangat.BSP kena buat pukul 8 pagi....12 tengahari...6 petang dan pukul 10 malam.
So pepagi tu lepas wat BSP baru kami suami isteri pi sarapan.Pastu meronda kat Rope Walk Bagan.
Balik dari Bagan pi Juru.Pastu ulang-alik la pi spital dan Juru.
Esok pagi nak kena jumpa doktor plak....naseb la esok company saya keja cuti sebab replacement besday Agong Sabtu lepas.

You Might Also Like

10 apa kata anda?

  1. oke..nasik kukus daging tuh mmg xleh tahan~dah lma xmkn..k umah tok kt pendang rajin wat..nasik daging ngn ayaq asam..pehhhh

    ReplyDelete
  2. yaka?k.zai br 1st time makan...mmg sedap sgt2 pdhl lauk dia simple ja...3 jenis lauk x mcm knduri2 lain yg byk lauk...

    ReplyDelete
  3. wah tak pernah nampak pulak ada nasi kenduri di masak macam tu. menarik pulak rase... hehe...
    ^^

    ReplyDelete
  4. kazen kami pnya wedding masak mcm tu laaa

    ReplyDelete
  5. K.Zai pon br 1st time tgk cmtu Orkid

    ReplyDelete
  6. Ju...k.zai x penah tgk...tu yg jakun sat hr tu

    ReplyDelete
  7. kat kg kak masih lagi masak nasi kenduri guna apollo nie..kenduri sepupu aritu di bt 5, sik pun guna mcm nie gak..

    amboooi sakan tgok midnite g ye

    ReplyDelete
  8. unik sgt kiera smpai jakun la...hahahaha

    ReplyDelete
  9. sekali skala ja tgk movie...hehehe...suami x minat...klau p tgk msti dia lena

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers