Anugerah | Check-up bulan ini

10:23 AM

Hari ni check-up semalam jugak la badan ni nak demam,sakit tekak dan batuk.
Hari ni kena buat BSP so terus apply cuti check-up pre-natal hapday pastu lagi hapday ambik leave.
Save cuti.Yang pre-natal tu dapat PTO tak tolak cuti tapi hat hapday tu memang tolak cuti setengah la.
Baguskan company saya keja.Bila kena check perut ni depa bagi PTO.Syok...syok...

Rutin check-up macam biasa la.Check air kencing,berat,tekanan darah dan check perut.
Result hari ni :-

Alb - Neg
Gula - Neg
Hb - 13.5
Berat - naik 1.4 kg dari last check-up 20 May lepas
BP - 110/70
Tinggi rahim - 22cm
Jantung baby - 151bpm (misi kata laju bukan main jantung dia)

Pastu misi suruh sedia barang baby yang penting-penting takut bersalin tak cukup bulan(week 28 dan ke atas) bagi penghidap kencing manis macam saya.
Kalau camtu lagi 7 minggu la jawabnya.Takutnya....

Hari ni kena ulang-alik pi klinik dan spital nak buat BSP.
Next check-up 15 Julai nanti.



You Might Also Like

2 apa kata anda?

  1. huuuu xlama dah kan. kak zai klu kena bersalin awal lagi 7 minggu. kira lagi 10 minggu. tapi mintak2 la kak zai normal blk blh bersalin sampai 9 bulan. amin

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers