Pengalaman mengundi PRU 13

10:42 PM

Semalam balik kampung.
Tak jauh pong...Lunas jek...hehehe...

Pepagi terus tala ke TAT.
Mau balik mengundi.
Suami kat Lunas.Ngundi kat sana.

Hari ni ngundi dengan mak dan sepupu sebelah umah.
Mak di saluran 1, sepupu saluran 2 dan saya di saluran 3.
Bagus sangat.

Mak sat ja dah setel sebab saluran 1 tak ramai pon.
Sepupu punya line pon tak ramai.Dalam 10 orang ja.
Mai tang saluran 3....perrrghhh...panjang jela-jela.
Bila mak dan sepupu dah selesai saya masih dok beratuq lagi.
Time dok beratuq tu memang dok ngunyah sebab nak menambah tenaga takut-takut pitam.
Masa nak sampai turn dalam 5 orang tetiba kepala start pening.
Terus pi dok kat kusi tepi pintu tu.
Dah ok cikit sorang abang tu bagi pi masuk dulu.
Dah masuk pening balik tapi dok tahan ja.
Terus blur blurr tak tau nak buat apa.
Masa kat kotak nak pangkah tu tetiba rasa nak pitam terus panggil petugas SPR cakap pening.
Petugas bagi kusi suruh duduk sambil pangkah.
Terketar-ketar tangan ni masa nak memangkah tapi tugas tetap diteruskan.
Masa berjalan keluar tu memang dah tak nampak orang.Dok ingat nak duduk ja.
Dah dapat tempat duduk rehat dalam 5 minit baru rasa lega.

Apa yang saya undi?Biarlah rahsia.
Moga yang menang akan mentadbir dengan baik dan aman.

You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. sebenarnya kalau org ngandung dpt keistimewaan xpayah beratur, terus boleh datang kat pintu depan. kira pun tatau. dah beratur panjang, bila smpi turn baru kerani SPR tue gitau =.="

    ReplyDelete
  2. tu la..k.zai pon xtau...huhuhu...penat nau bratuq...dh la perut x brapa nmpk sgt...adessss

    ReplyDelete
  3. preggy mummy k? tahniah...dugaan nk mengundi tu

    ReplyDelete
  4. loor awat x gtau org spr tunjuk arah tu yg cik zai ngandung...

    ReplyDelete
  5. k.shida...kami xtau org ngandung leh potong line....huhuhu

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers