Menu dalam fikiran

9:54 PM

Jarang benar sekarang ni makan nasi.
Dulu boleh kata sehari 2 kali...kadang-kadang sampai 3 kali gak makan tapi sekarang jadi sekali ja tapi kadang-kadang tak makan lansung.

Dalam fikiran asik pikir makanan bersup dan merepek-repek ja.
Balik dari keja masa 2nd check up ritu terus tala pi Jusco Perda nak makan ni kat SR.
 Saya tak kisah makan sorang-sorang.
Takdak yang peliknya....maybe dah terbiasa.
Dalam ati teringin gak nak makan kek masa tu tapi segan la plak takut orang kata 'pompuan ni makan banyak'...hehehe....matikan saja niat di situ.

Pastu Isnin lepas tetiba ja ada sorang kakak tempat keja bagi kek SR.
Eh...macam tau-tau ja saya memang nak makan kek tapi dok tagak-tagak nak pi bila.
 Makaseh ya kak ingat kat mak labu neh...hehehehe...

Ahad lepas pi OT.
Masa tengah keja memang dok rancang dah nak balik umah mak sebab ada pasar malam TAT.
Boleh la pi cari yong tau fu sup....nyum..nyum...
Tapi sebab penat sangat wat keja setel lot eval yang melambak so terus tak jadi balik.
Takpa la...Ahad ni balik mengundi kat TAT so leh pi pasar malam...tu pon kalau buka.
Kalau tak buka kita cari kat pasar malam Maklom hari Isnin plak.
Nak yong tau fu peberet tu ja...sup dan sos cabai dia sedap...hat lain-lain rasa biasa sangat.

Semalam pon just bekpes nasi lemak....lunch dengan buah....dinner dengan murtabak yang mabeles kat pasar malam Seberang Jaya.Pastu minum susu.
Tu je.

Hari ni tup-tup orang ajak kuar.
Jarang dah nak kuar makan luar time lunch sekarang ni lepas pindah kat Batu Maung.
Jauh sangat nak pi makan kat Gaint,Qbay or kepci segala bagai.
Lagipon parking keta yang terhad buat semua jadi malas nak makan luar.
Balik lambat nanti takdak parking.....jenuh.

Depa bawak pi Gaint.
Wah...best-best...
Best tang yong tau fu dia....hehehehe....
Hari ni dah dapat makan.Takdak la dok teringat-ingat sangat yong tau fu kat pasar malam umah mak tu.
Kalau tak hari-hari dok teringat.
Dah nak meleleh air liur ni.
Balik umah pekena plak laksa yang suami beli.
Ha...bila masa nak makan nasi?
Perut dah full.

Tadi petang masa dok sembang-sembang dengan suami tetiba suami cakap teringin masak lemak siput belitung.
Ha?????
Sapa yang ngidam sebenarnya neh?

You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. Bestnya makan2... Huhu laporr...

    ReplyDelete
  2. kak maria...mkn2 biasa ja ni... :)

    ReplyDelete
  3. ohhh mohon jgn update psl makanannnn!

    yg kt SR tu apa, bakso ka???????????

    ReplyDelete
  4. hahaha...ju...sila tahan godaan...
    yg kt SR tu veitnamies sup....errr....btoi x eja dia...ahak

    ReplyDelete
  5. serius ke kt pasar mlm tue sedap? kira pun tingin nk mkn yong tau fu yang sup pnye. nak buat sndiri takde masa huuu

    ReplyDelete
  6. spnjg k.zai mkn kt psr mlm tu...kt dato on & psr mlm k.batas yg kt umah k.zai tu sedap dr smua

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers