Anugerah | BSP yang kantoi

10:51 PM

Hari ni kena wat BSP.
Ni pasai kes result gula yang kantoi last check-up ritu la.
Pepagi pukul 8 dah test dah sekali.
Perrrghhhh...awai-awai dah kantoi.
Result 6.0.
Huhuhu...mana tak kantoi...semalam masa kenduri belasah ja apa yang ada dengan bubur kacang,agar-agar dan tah apa-apa lagi.
Malamnya dah menjadi rutin sebelum tido minum susu so terminum la.
Bila dah minum baru sedaq yang esok nak check gula dalam darah.
Mesti kantoi dan tekaan tepat.
Kena la berletiaq dengan misi sedas.
Maaf la...saya ni pestime mengandung.
Tak tau la pantang larang dia cemana.

Balik tu pi beli sarapan.Uhuk...makan kuih-kuih je la.
Bila lapaq sangat lapik perut dengan buah epal.
Alhamdulillah...result ok sikit jadi 5.3 masa pukul 12 tengahari tu.

Lunch pi beli jugak nasik sebab lapaq sesangat.
Selalunya saya bekpes dengan nasi lemak atau mee or bihun goreng tapi hari ni kuih je so mana nak tahan.
Lauk ikan keli dan sambal sotong....nyuummm...nyummmm...
Makan dah tak pikir result nak kantoi ke apa...abaikan...hehehe...
Just minum air masak banyak-banyak la sebelum pukul 4 tu.
Pukul 4 petang posa kejap sampai pukul 6 pastu pi klinik lagi buat BSP.
Result 4.8....Alhamdulillah.

Balik dari klinik suami dah ada kat umah siap dengan makan petang.
Laksa dan kuih cakoi.
Hemtam jela...satgi kita tengok result pukul 10 malam plak camna.
Result 4.9....sekali lagi syukur Alhamdulillah.
Saja dia wat gimik pepagi tadi bagi ketaq.

Hehehe...pasni dah tau dah kalau nak check-up esoknya jangan melantak yang bukan-bukan...hehehehe...

You Might Also Like

8 apa kata anda?

  1. result pg takleh lebih 5. takpalah lps ni dah tau dah. so all da best cik zai!

    ReplyDelete
  2. bsp smpai 4x amik ka~dahsyat tuh..hee,tp btol kn tem preggy salu asek dok lupa..dlu dok jd gak~org suh posa nk cek darah kita melantak xhengat..haha

    ReplyDelete
  3. riena...tu la...xleh blah pnya result...adehhhh

    ReplyDelete
  4. kan liyza kan...mesti lupa pnya...hadap ja apa yg ada dpn mata...hehehehe....

    ReplyDelete
  5. selalu bukan kalau nak check kencing manis tue kena posa dari 10 mlam semalamnya ke kak zai? sebab yang kira dok buat OGTT tue cm tue. check bsp tatau pulak cm mane heeee

    ReplyDelete
  6. anmum mmg kamdungan krbohdrat tggi.so paras gula akn naik

    ReplyDelete
  7. kiera...dh posa la tu tp result ttp sm..

    ReplyDelete
  8. a'ah ju...tu yg stop 2 minggu sudah tp still sm ja...tensen

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers