Anugerah | time to ulang-alik pi toilet

2:25 PM

2nd trimester ni sungguh mencabar.
Dulu masa 1st check-up misi cuma bagi asid folic suruh makan.
Masa 2nd check-up ritu depa dah bagi ubat 4 sekawan.
Bila dah start makan ubat tu mula la dahaga yang amat sangat.
Bila minum ayaq banyak-banyak dia start plak dok ulang-alik pi toilet kerap.
Kadang-kadang setengah jam sekali...kadang-kadang sejam sekali.

Masa ni jugak la dia start muntah balik apa yang cheq dah makan.
Seksa...seksa...
Kadang-kadang belum sempat makan apa-apa dah muntah balik ubat yang makan sebelum tu.
Kadang-kadang lepas lunch muntah balik apa yang baru makan tadi.
Sakit sampai tangkap kat kepala sampai terpikir takmau makan ubat.
Tapi bila tak makan nanti baby tak dapat plak zat dan vitamin.
Susah plak tu.
Mau tak mau telan jugak la.

Hope segalanya dipermudahkan.

You Might Also Like

8 apa kata anda?

  1. Alhamdulilah la kira ok je makan ubat tue. cuma xboleh makan vitamin kaler oren tue sebab dia naikkan selera makan.

    huuuu sian kak zai

    ReplyDelete
  2. cuba akak mkn vitamin n ubat2 tuh ngn jus buah~okey kot..sbb org pny tekak pon mmg xhadap ngn ubat pait nih..bila mnum ngn jus okeyla rsa mnis2 sedap..

    ReplyDelete
  3. kiera...k.zai nk bg selera mkn tp dok muntah blk cmna nk da selera...seksa...huhuhu...

    ReplyDelete
  4. Liyza...oho...jus ka?kena try la nti...

    ReplyDelete
  5. kak zaiiiiiiiiiiiiiiiiii,onie doakan kesihatan akak dan baby sentiasa dalam lindungan Allah swt,rehat bebanyak ye :)

    ReplyDelete
  6. Moga sihat dan selamat sentiasa ea.. Biasa lah tu... Sy dulu just mkn obimin dan iron tablet je... Huhu

    ReplyDelete
  7. k.maria...kami dh beli obimin tp x mkn lg...nk tgk 3rd check-up dl cmna

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers