Anugerah | babai 1st trimester...welkam 2nd trimester

8:30 AM

Tajuk bukan main...hehehe...
Hepi nampak?

Alhamdulillah...selesai sudah 1st trimester.
Nak kata alah teruk sangat tu takde cuma lite lite ja.
Pening-pening?Takdak pon kecuali time muntah teruk ja.Bila muntah mesti tangkap sampai kepala sakit tu.
Hope sampai bersalin semua dipermudahkan.

Cheq jarang la morning sickness tapi cheq ni jenis night sickness...hikhikhik...
Iyola...bila pagi je semangat bukan main membara nak pi keja.
Apa yang ada kat opis tu taktau la tapi memang rajin keja.
Takdak malaih malaih.
Tapi bila balik ja keja diri mula jadi lemau.
Tak larat sangat-sangat macam keja buruh kasar.
Mula la time tu badan jadi seram sejuk nak demam sampai takleh buat satu keja pon.
Haiiiih....macam-macam ragam.
Naseb la dapat suami paham.
Dia la basuh baju...sidai baju...kutip baju tapi cheq yang lipat.Tu pon dah tengok baju tinggi gunung baru kalut lipat...hihihi...
Dia juga la yang tolong basuhkan cawan pinggan kalau guna masa makan minum.
Dia juga la tolong sapu sampah.
Boleh kata semua la suami yang buat.Cheq ni cuma tolong cikit-cikit ja pon...hikhikhik...lebiu la suami...

Bab makan plak sekarang memang kurang makan dari dulu.
Sehari cuma sekali ja makan nasi.Takleh jadi 2 kali sebab terus jadi tak lalu.
So petang akan makan macam bihun sup or laksa...kadang-kadang kuih ja.
Malam plak lapik perut dengan buah macam pelam putik...jambu air...tak pon epal tapi selit-selit gak dengan asam...hehehehe...

Time keja lani memang dah jarang mekap.
Errr...bukan la mekap tebai-tebai tu just pakai bedak lipstik tapi lani dah tak pakai dah.
Malaih ya amat nak tempek bedak tapi orang dok puji muka berseri-seri.
Hadoiiih...muka dah ala-ala mak lampir pon orang kata berseri.
Tengok cermin tak nampak pon seri.
Tang mana seri tu keluaq pon taktau la.Ada-ada ja depa ni.

Cheq alah dengan bau-bau yang tak menyenangkan.
Boleh muntah ijau wooo kalau terhidu.
Hidung ni sensitip sungguh.
Kalau masuk toilet or lalu depan toilet bau yang tak menyenangkan cheq boleh terus kansel nak lepas hajat.Potong.
Lagi satu bau menumis.Tak kesah la sendiri yang tumis ka...jiran umah sebelah atas bawah yang tumis ka or kat kedai makan...perrrghhh....dok tahan napas ja time tu.
Kang dok uwek uwek depan orang kang...ushar pelik plakkan?
Suami dah siap kena ugut dah.Balik keja malam-malam dua tiga pagi sila mandi bagi wangi-wangi dulu...sembuq apa yang patut baru mai tidoq sekali.
Takmau bau peluh cikit pon.Mandi koboi pon tak diterima...reject...
Kalau tak...tidoq luaq la naaaa....


Yang tu ja kot setakat ni.Hat lain-lain takdak lagi.
Pasni kita tengok 2nd trimester plak camna.

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. bau menumis tue sama la kira masa awal dlu. bau takleh makan boleh pulak, terok betoi pangai hihihi. kalau dalam keta ada makanan, bau yang tue pun tak boleh terus sakit kpala. tp cm besa makan tetap blh :p

    ReplyDelete
  2. hahaa..ibu2 ngndung yg xda masalah bab makan mmg best!!!!hahaha,org smpi ke bersalin nek 12kg..h0h0h0

    ReplyDelete
  3. kiera...sm la..bau xleh tp mkn boleh ja...hehehehe

    ReplyDelete
  4. huyooo liza...12kg tu...kwn kak pesan bg nek 7 8 kg ja...jgn lbh2 sgt nti susah turun

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers