Alhamdulillah | Lain yang di cari lain yang dapat

1:51 PM

Alhamdulillah | Lain yang di cari lain yang dapat


Selasa.Usai pulang dari keja minta izin suami nak keluar kejap.
Ke mana tak di beritahu.
Lepas Maghrib terus tala ke Permatang Pauh area Politeknik Seberang Perai.
Disebabkan hari tu jemmed akibat kerosakkan di atas jambatan Pulau Pinang jalan sana-sini jemmed.

Misi utama...mencari klinik yang ada doktor perempuan Melayu.
Dulu penah teman sorang kawan scan perut di situ.
Eh...jangan salah sangka nak scan perut sebab apa...cuma nak tanya bab penyakit bulanan orang pompuan ja.
4 tahun lepas rasanya klinik tu kat situ tapi bila sampai ja yang ada cuma klinik pergigian.

Adussss....pala otak ni dah tak dapat nak pikir ke mana arah nak tuju.
Last-last pulang ke pangkal jalan....huhuhu...klinik area Seberang Jaya la jawabnya.

Masa parking depan Klinik Amar dok berdoa dalam hati hope doktor perempuan sebab selalunya klinik tu doktor laki ja.
Alhamdulillah...doktor perempuan walaupon berlainan agama.
Bukan memilih sebab apa....cuma nak tanya berkaitan penyakit orang pompuan.
Kalau doktor laki malu la.Baik col abang doktor kat Johor tu ja tanya.

Period tak stabil selepas kes yang tak dijangka.
Dua minggu sekali mesti datang....so ke klinik cuma nak tanya pendapat.
Jawapan biasa adalah perubahan hormon.
Disebabkan masa datang takda sapa so doktor pon melayan je la apa yang cheq tanya.
Last-last beliau suggest cheq scan perut.
I ok je.

Masa doktor dok tonyoh-tonyoh perut tetiba dia cakap...
''Eh...u pregnant la.''

''Tak la...I tengah period ni.'' Punya nak lawan cakap doktor...hahaha....

''Betul la ni.Cuba u tengok ni.Ha...kan ada kantung tu.'' Sambil tunjuk-tunjuk arah kantung.

''Ye ke?Takkan kot?'' Still tak caya.

''Yang lagi sebelah tu  i tak brapa nak nampak la.Kalau u tak caya gak kita buat pregnancy test.''

''Iskh...takkan kot?Nanti ada darah plak dalam tu.''

''Takpa.Kita buat tengok betul ke tak.''


Lepas bagi air kencing kat misi dia pon dok test kat dalam kaunter.
Sambil test sambil tengok cheq.
Pastu senyum-senyum.
Misi buat isyarat mulut sambil angguk-angguk kepala cakap ''kak...+ve.''
Cheq pon balas balik kata ''tipu...tipu...''
Bangun pi kaunter terus misi soh col abang bagitau kata pregnant....hahahaha...
Semua misi dan doktor dalam klinik tu excited gelak-gelak senyum-senyum dari cheq tapi cheq sorang ja yang tak caya ingat memain.
Maybe depa gelakkan cheq sebab muka masa tu tengah blurr.

Doktor panggil masuk dalam sekali lagi.
Masa doktor cakap '' Congratulation...u pregnant'' air mata ni dah bertakung ja tapi tak menitik.
Maybe masih dalam mood tak percaya.
Pastu doktor serahkan gambar scan dan bagi nasihat-nasihat serba sikit yang mungkin cheq abaikan sebelum ni.
Orang pertama yang cheq mesej adalah suami dan kedua adalah kak Rose.
Kenapa bukan emak?
Entahla...maybe sebab banyak yang cheq kongsi kisah suka duka selepas kawen dengan kak Rose kot sebab tu terus bagitau dia.

Esok tu baru la gitau mak dan tanya abang doktor serba sikit.
Inilah rezeki yang tak dijangka....Alhamdulillah.



#Errr...masih dalam mood tak caya.
Tapi cheq period....errr...ke bleeding sebab banyak berjalan or wat keja berat-berat?
Ke orang panggil bunting rimau?Haiiishhhh....
Hope baby membesar dengan sihat di dalam rahim ibu ye.

You Might Also Like

18 apa kata anda?

  1. kakak kat tmpt saye keje pregnant dlu period jgk..
    bunting pelanduk kn org pgl?
    tiga2 ank die, sume die bunting pelanduk.. hehe

    tahniahhhh!!!!

    ReplyDelete
  2. yeke cik ezy...

    rsau gak sbb keja kak mmg wt bnda berat2...tkut bleeding ja...

    ReplyDelete
  3. tahniah kak bit ..bestnya..jaga diri :)

    ReplyDelete
  4. ada org pregnant tp bleeding. tp pastikan bleeding tu bukan ketui2 mcm perut ikan tu. kalau ketui2 mcm tu sgt bahaya, itu tanda miscarriage. nauzubillah.

    riena pernah bleeding yg bykkk (tp cayaq) masa mengandung nawal. masa tu sbb mkn nasi ayam black pepper, black pepper kan panas. so elakkan.lps doc bg ubat kuat rahim dan cucuk kat bontot,alhamdulillah bleeding berenti.

    apapun, TAHNIAH SGT2!! jg diri baik2. dan selalu cek doc utk pastikan baby baik2 saja. semoga semuanya terus sejahtera sampai akhir. amin!

    ReplyDelete
  5. oh ya, kalau nak cek doc pompuan, kat poliklinik azhar, tmn arowana ptg payuh. dr farhanah. tp kena call staff tanya bila waktu dia bertugas. sbb kdg2 ada doc lain jgk. no tel : 04-3988180

    ReplyDelete
  6. Zaiiii...congrats~jga leklok taw..btol la ampa bunting rimau cm kak ipaq kmi..dia perot 6bln da muncit bru taw kta pregnant

    ReplyDelete
  7. riena...sblm ni mmg kami bleeding kuar ketoi2 smpai sakit xleh nk bgn...demam...trus refer spital...so tu mmg xdak rezeki...tu sbb kali ni bl ada bleeding pelik2 trus refer klinik...tkut jd lg skali...kita kn kdg2 xtau dh ada isi ke blm

    ReplyDelete
  8. tahniah cik zai....alhamdulillah..jaga elok2...sepupu kak ada jugak kes macam cik zai...peyed dok mai je setiap bulan..tp mmg dok kta p jumpa doktor pakar setiap bulan la..

    apa2 sekali lagi tahniah..jaga elok2

    ReplyDelete
  9. LiyZa...tu la...rmai kata bunting rimau

    ReplyDelete
  10. makaseh k.shida...In Shaa Allah kali ni jg elok2

    ReplyDelete
  11. kira baca kat baby center pun dia kata kadang org preggy memang ada kuar darah tapi bila macam banyak sgt tetap kena refer dokte. kalau kak zai nak baca macam2 pasal preggy nie. google baby center ok

    http://www.babycenter.com.my/

    ReplyDelete
  12. ok...makaseh kiera utk info tu :)

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers