Teringin gulai ketam

8:36 PM

Assalamualaikum

Hari ni 1st day keja di tahun 2013.
Macam-macam ragam dok ada.Tak tau nak cerita lagumana.
Masa balik dari keja suami mesej teringin nak makan gulai ketam.
Ketam suami dah beli siap-siap letak dalam peti sejuk.

Sampai umah terus belek ketam.
Besaq-besaq.
Pastu pusing sana sini cari periuk hat paling besaq tapi takdak.
Semua periuk comey lotey.
Camna neh?
Suami plak kalau masak ketam tak suka potong separuh-separuh.
Pangai sebijik macam bapak mertuaku.
Mak mertua siap pesan dah jangan potong kang banyak komplen.

Last-last terpaksa masak 2 periuk untuk 4 ekor ketam...hahahaha...
Lebih kurang camgini la rupanya gulai ketam ala utara.

Resepi?Errr...main campak-campak ja.
Patutnya masuk nenas tapi tengah pantang makan nenas bagai so tukar dengan keledek.
Resepi dia lebih kurang camni la.Gulai ketam ala Utara.
Jenuh godek resepi yang lebih kurang macam cheq buat tapi tuan punya blog sajian dapur bonda tu guna banyak bahan la.
Umah bujang cheq tak cukup lengkap lagi bahan-bahan nak masak.
Ikut dan apa yang ada...hehehehe...yang takdak kita skip ja....ahak...
Cer la try ye...

You Might Also Like

8 apa kata anda?

  1. lani ketam isi penoh..bulan penoh

    ReplyDelete
  2. Kyra...tula...4 ekoq ja dh sekilo lebih...mmg puas ati la mkn td

    ReplyDelete
  3. tengok gambar saja otometik perut ni nak ketam jugak.

    ahahaha.

    ReplyDelete
  4. paksu mee ketam juru? harus terjah nanti.

    ReplyDelete
  5. terliur eh..kak x reti makan ketam..pastu rasa lambat je..kalau mkn dengan nasi..meratah boleh la..
    hhehehee

    ReplyDelete
  6. kan...rs lmbt ja mkn dgn nasik...hahahaha

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers