Tetiba rajin masak malam

7:58 PM

Assalamualaikum

Baru ja selesai masak kari ikan dan ikan goreng.
Sayur?Errr...lupa ambik la tadi.Dok tengok kacang buncis dan udang tapi lupa ambik.
Patut la masa uncle kedai tu kira rasa cam murah sangat.
Hahahaha....mimpi apatah harini terajin plak i nak masak-masak bagai.

Balik tadi saja la singgah kedai runcit beli.
Cadangnya nak beli ayam nak buat sup.
Tup tup tengok ayam tinggai 2 ketoi....urmmmm....tak best ah kalau ambik.
Terus beli ikan jela padahal i ni tak pandai siang ikan....huahuahua....
Bedal je la siang camna pon.Kalau bagi ayam ka daging ka i ni expert sangat.

Sesampai kat umah tengok suami tak pi keja lagi.
Suami kelebek beg plastik tengok ikan dan meng offer nak siang ikan.
Bagai pucuk di cita ulam mendatang la kan.
Siang la siang la....tak kuasa i nak siang kan....hahahaha....

Ni la hasilnya.
 Elok je ikan ni suami siang.Kalau i yang siangkan maunya lembik dah ikan tu.
Entahla....memang fail bab siang ikan neh.
Taktau la suami tau ke tak tapi sepanjang dok berdua ni penah beli ikan isi je.Yang selebihnya ayam,daging,sotong dan udang je la.

Tung tang tung tang pukul 7.30 malam siap la hidangan makan malam tapi suami plak takda....dah pi keja dah pon.

Suami request soh buat kari pekat-pekat dan hasilnya memang pekat.
Bila masak kat umah sewa ni selalu rasa macam kureng cikit.....taktau tak kena kat mana....huhuhuhu....
Kalau kat umah mak leh la plak....rasa tak sama macam umah mak.

You Might Also Like

0 apa kata anda?

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers