Sarapan pagi orang cuti

10:17 AM

Assalamualaikum

Weeeehoooo....
Akhirnya dapat gak cuti setelah 9 hari keja direct tanpa henti.
Isnin sampai Jumaat keja....Sabtu pi kelas....Ahad OT sambung balik sampai semalam so dah 9 hari la.
Dalam demam-demam gagah gak pi keja sebab nak setelkan eval yang delay berapa hari dah.
Semalam bos cakap kena out gak eval by today.
Ha kau....mau tak mau kena siapkan eval tu jugak.
Alhamdulillah 1st step eval tu selesai semalam.
Tunggu next step plak this Thursday.

So pikir tengah takde apa nak buat bek i cuti je hari ni clearkan PTO yang dapat sebab attend class company provide yang ada balance 12 hari lagi.
Kena clearkan this year gak.So kena pandai-pandai manage la kan.
Kalau sambung lagi keja hari ni sampai la ke Sabtu pi kelas maunya 13 hari keja tanpa henti la camtu.

So dah cuti-cuti bangun pepagi terus rajin masak sarapan untuk suami.
Cewaaaah....solehah sangat isteri mu ini wahai suamiku....ahak...
Oppps....nak tebus kembali Ahad punya sarapan ni.
Patut-patutnya Ahad cuti so leh la buat sarapankan tapi i pi keja plak.
Suami sarapan air tangan mamak la jawabnya Ahad lepas.

Tadaaaaaaa....terajin buat nasik lemak tapi kureng lemak.....adesssss.....
Nasi lemak sambal bilis with telur dadar & ayam goreng kunyit semalam....koh...koh...koh...
Tak baik membazir ayam goreng kunyit semalam so jom boh sekali dalam pinggan.
Pasti abeskan?
Disebabkan nak cepat so masak sambal bilis dalam periuk kecik.
Oh...tak sama macam masak dalam kuali la.
Lenkali nak masak sambal bilis pekat-pekat dalam kuali.
Baru sedapppppppppp.....

Alhamdulillah....dapat jugak tebus rasa bersalah tinggal suami hari Ahad lepas.....

You Might Also Like

0 apa kata anda?

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers