Deepavali punya cerita

9:29 AM

Assalamualaikum

Wah...lama cuti kau.
Pas kelas hari Sabtu tu cheq dok umah ja sampai la semalam hari Deepavali.
Tu pon sebab demam ni sat-sat panas sat-sat sejuk so tak ke mana-mana la.
Just balik umah mak hari Ahad dan umah mertua semalam.
Makan pon tah apa-apa.
Boleh kata makan sehari sekali ja pon.
Memang tak lalu lansung.
Nasik?????Tak pandang lerrrr.....sorry.... #masa demam ni la tak pandang...cer lepas baik demam lalu ja makan nasik.

Deepavali kali ni meriah sangat-sangat#tak sambut pon :p
Tanya kawan yang dah lama dok Seberang Jaya ni...dia pon heran pasaipa Deepavali kali ni depa tu raya sakan.
Lagi 2 hari nak Deepavali bunyi mercun dah kedengaran waktu malam.
Sekali bunyi mercun...time tu la bunyi alarm motor kat parking bunyi....bising....
Ok fine...depa pon nak raya macam kita.Kalau time raya kita boleh main mercun so kasi can la depa main gak.

Isnin malam Selasa cheq dah rasa sihat sikit.Dah boleh layan movie bagai dari dok terbaring boh tola basah atas dahi.
Malam tu saja layan cite 'Milenge Milenge' kat TONTON.
Sedap sedap dok layan....POM...POM...POM...ha...kau....depa dah start main bunga api mercun bagai.
Owh...tepat pukul 12 malam depa rancak dok main mercun.
Pause sat cite 'Milenge Milenge' tu so layan bunga api kat balkoni dapur.
Syok gila ah tengok bunga api sana sini.Meriah.....
Dekat sejam gak la layan bunga api...best...best...pastu tak larat berdiri sambung balik tengok movie sampai suami balik.

Pagi Selasa rasa segar cikit so bangun masak sarapan.
Cewaaaaah....pandai plak bangun pagi masak.
Nah sarapan kami berdua.
Mee goreng terlebih kicap.

Kalau dulu time tak kawen sarapan mak yang masak.
Cheq mana la penah buat sarapan bagai neh.
Bukan tak reti tapi malas sebab tau ada orang yang masakkan.
Sekarang rasakanlah.Dah ada tanggungjawab so kena la buat dengan ikhlas.

Lunch time balik umah mertua.
Lauk yang sedap-sedap mertua masak tak makan tapi pi beli bihun sup.
Kan dah kata tak lalu makan nasik time demam ni.

Hari ni marilah sama-sama berdoa moga kesihatan bertambah baik.
Keja weyyyyy.....huhuhuhuhu....
Dan hope lalu la nak makan nasik kat kantin nanti...uhukkkkkk.....

You Might Also Like

2 apa kata anda?

  1. kemain rajin gi layan bunga api tue hikhikhik

    kan kak zai dah ada suami mesti tingat perot dia klu bujang dlu perot sndiri x berisi biaq pi la hahahaha

    ReplyDelete
  2. kan...dh da suami...tu yg dok pk nk masak ja...hehehehe

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers