Alasan cuti hari ini

2:30 PM

Assalamualaikum

Wuuuuu....hari ni tak keja.
Demam akibat kepenatan team building semalam kot.
Balik dari Jerejak terasa sangat-sangat penat...badan mula rasa panas...pening...betis kejang...
Rasa-rasanya dalam pukul 9.30 malam dah lena.
Rumah terkapaq ja bersepah.
Suami balik terkejut tengok rumah terus gerak bangun.
Dah tak mampu nak bangun.

Sebelum balik umah petang tu singgah beli nasi ayam.
Habuan makan malam kununnya tapi petang tu dah ngap.
Tapikan...tapikan...macam tak caya ja nasik ayam ni dengan harga dia.
RM4.50 sebungkus dengan ayam banyak menimbun sampai tak nampak nasi.


Pas makan tu dok BW dari blog ke blog.Kununya nak rest jap sesambil BW dan menunggu baju siap di basuh lepas Isyak tu.
Gagah basuh baju last-last baju dok dalam mesin tak bersidai....tuan umah terbaring lena sebelah laptop yang terpasang sampai abes bateri....lampu umah tak tutup satu pon....terang benderang.
Tu yang suami terkejut tu.
Pastu pukul 3 pagi bangun muntah-muntah...penat tau muntah ni so sampai ke Subuh takleh tido dan jawapannya hari ni tak koje la.
Nasebla banyak lagi cuti yang nak kena clear so declare sendiri hari ni sebagai cuti.

#Aci dak alasan muntah-muntah tu?

You Might Also Like

12 apa kata anda?

  1. lapaq terus tgk gmbr mknan tu eh >.<

    ReplyDelete
  2. eh kak zai ni asek demam ja, dah p check ka??/?

    ReplyDelete
  3. efa...sila la tatap smpai knyg :p

    ReplyDelete
  4. juicy...dh check tp -ve so mls dh nk check

    ReplyDelete
  5. wui..byknya ayam..mmg murah sgt2lah..apapun take care ye..

    salam kenal dari k dee :)

    ReplyDelete
  6. kak zai letih sgt tue. klu kira letih pun memang boleh smpi muntah2. demam semua pun xlarat

    ReplyDelete
  7. aktif sgt kot keja tuh~kna relax2 sma..alasan tuh sgt2 aci utk amek mc~hee,salu guna alasan letih,saket kepala,saket perot kalo xlrt nk p keja..haha

    ReplyDelete
  8. k.dee...tu la...cam x caya dgn hrga dia

    ReplyDelete
  9. kiera...tu la psl...dh lama x buat xtvt lasak2 tetiba buat so gini la jdnya

    ReplyDelete
  10. Liyza...kami klau nk ambik MC slalu fail...muka x laku MC

    ReplyDelete
  11. tu dia nasi ayam dia..sedap nya...ayam pun banyak..kenyang sungguh la mcm tu

    ReplyDelete
  12. k.shida...tu la psl...ayam selonggok

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers