Kerap sakit

11:16 AM

Assalamualaikum

Hari ni MC hammer kat umah sensorang.
Suami baru ja kuar gi keja pastu gitau nak balik umah mak mertua lunch time nanti so i kesorangan gak la dan takyah la nak masak-masak bagai.
Lagipon semalam i balik umah mertua sorang-sorang tau nak anta sayur-sayur yang beli kat Kemren hari Ahad tu.
Bila lupa nak ingatkan suami masa lunch time hari Isnin dan Selasa suruh anta sayur maka sayur dok tang situ la tak gerak-gerak.

Ramai kawan-kawan perasan sejak-sejak kawen ni i slalu sangat sakit.
Dulu nak demam tu cukup la susah.
Demam manje-manje je....saja nak test suhu badan.
Bila pi klinik mesti kantoi takleh dapat MC(time ni tingin nak MC).
Demam plak tak lama...sehari dua je pon.

Tapi sekarang ni kalau demam siap pakej tu.
Demam...batuk...selesema...
Hari tu ja pon demam dekat 2 minggu.
Kali ni tak tau la nak demam lama mana plak.
Antibodi dah tak kuat ke?

Orang cakap perubahan hormon...pencampuran hormon.
Ape-ape je la tapi yang tau badan memang dah tak macam dulu.
Ke kena kerja kuat terus badan manja buat-buat demam?
Hehehe....dulukan dok harap mak yang buat semua.
Balik keja semua dah ada...tak payah susah-susah.
Sekarang ni rasakan...kena buat macam mana mak la.

Sekarang ni dah kurang tido berbanding dulu.
Pepagi pukul 5.50 am dah bangun kemas-kemaskan dapur dan panaskan lauk-pauk dalam periuk.
6.40 am dah kuar rumah nak pi keja.
Pukul 6 pm sampai umah angkat dan lipat kain dari ampaian.
Pukul 8 pm camtu dah start masak untuk suami balik makan malam nanti.
Tup tap tup tap pukul 11 pm tido pastu suami balik pukul 12.30 am kejut nak makan bagai.
Tup tap tup tap pukul 1.30 am baru tido balik.

Maybe badan terlampau letih kot?
Tu pon naseb la suami masak nasi sendiri tengahari tu dan tolong basuh dan sidaikan baju masa balik lunch.
Kalau tak mesti panjang cerita lagi kan?

You Might Also Like

10 apa kata anda?

  1. nieyl pun mase awal2 kwen..mmg badan x berapa nak stabil..mmg kerap sakit..mcm2...dah lame2 alhamdulillah...dah ok dah..:)

    ReplyDelete
  2. Nieyl...tu la kan...x stabil sbb x biasa dgn keadaan br kot...

    ReplyDelete
  3. perubahan selepas kahwin mmg besar...dah tak boleh bgn lewat2..celik mata jer terus buat kerja umah (masa weekend)..ari2 biasa kerja mcm biasa la...tp mmg agak penat

    ReplyDelete
  4. MMG LPS KAWEN TERASA LETIH SGT. TAMBAH KAMI DOK ULANG ALIK DULU, RASA PENAT SGT!

    ReplyDelete
  5. Tentang kita....kan?celik2 ja mata msti tingat keja umah....jadual idup terus bertukar

    ReplyDelete
  6. juicy...k.zai cara x ulang alik pon dh penat sbb tdo mlm tganggu bl suami blk

    ReplyDelete
  7. betul tu adik kakak abg kami pun mana yang dah kawen..awai kawen mesti demam pastu dgr2 depa kata perubahan hormon....antara suami n isteri hehe

    ReplyDelete
  8. awal2 badan x besa lagi kan. insyaAllah lama2 nt mesti dh blh addapt hihihi

    ReplyDelete
  9. k.shida...tu la...cheq ni dh la jrg sakit...MC...bl sakit msti rmai yg dok tnya

    ReplyDelete
  10. kiera...ur turn next...merasa la nti yek

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers