Kasut baru

10:11 AM

Ini kisah semalam....hari Isnin.

Hujan lebat seawal jam....errr....errr....entah la....sedar-sedar ja Subuh pagi Isnin tu dah hujan lebat selebatnya.
Dalam ati nak pi qheja nek keta tapi terpikir-pikir gak kalau hujan jambatan mesti jem sebab semua pakat pi qheja nek keta so terus siap-siap nak meredah hujan nek company shuttle untuk opis hour.
Dengan konpidennya turun lif tanpa bawak selipar spare masa hujan ni sebab sebelum-sebelum ni penah gak hujan pepagi tapi jalan still ok ja.

Sampai ja depan guardhouse flat ni tengok-tengok air dah penuh atas jalan.
Tenggelam dekat suku tayar keta orang yang parking tepi-tepi jalan.
Ohmenggggggg =.=''

Tengok jam dah dekat time shuttle nak mai tempat cheq ja.
Mau tak mau redah je la banjir tu tapi apakan daya....kasut bertutup tak mampu jalan dengan sempurna time-time hujan neh.
Terus buka kasut.Tangan kanan pegang kasut....tangan kiri pegang payung.
Sinting seluar dah sampai paras betis tapi seluar still basah...leh agak dak dalam tak dalamnya air.
Berjalan la meredah banjir menuju ke jalan besar sesambil mengelak air dari kereta yang lalu lalang dengan berkaki ayam...sungguh mencabar.

Sampai ja tepi jalan besar shuttle dah pon tunggu.
Selamat sudah di situ dan berkaki ayam la sampai ke kilang sebab kasut dah basah sangat.
Nasebla kat kilang cheq ada simpan kasut spare tapi tak padan dengan baju ala muslimah.
Kalau pakai jeans dan t-shirt okla jugak.

Disebabkan basah teruk kasut yang dah setahun cheq pakai dari hari pertama ke KLIA nak menuju ke Mekah tahun lepas sampai lani cheq dok pulun pakai sebab selesa sangat akhirnya dia minta digantikan dengan yang baru....alasan...

Terus mesej-mesej suami cakap kasut dah nazak Y_Y
Terus suami balas suruh beli yang baru petang nanti....duit suami dah boh dalam handbag belakang pintu bilik ~.~

Hehehe....so inilah hasilnya selepas pulang dari qheja.

Pi merembat kat Billion Seberang Jaya.
Ada sales sampai 17 Oktober ni ja.

Hehehe...sejak tahun lepas dok berkenan kasut tutup ala-ala camni.
Selesa nak nek tangga turun tangga tawaf kilang lama dan baru.
Takdak la girlish sangatkan???

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. hehe~wow!teruk gak nyer klu ujan kat sane...xpela..de hikmah ujan tuh..tgk dpt beli kasut baru...hehehe~

    ReplyDelete
  2. Nieyl....kan?klau x msti kena beli kasut sndiri guna duit sndiri :p

    ReplyDelete
  3. yeayyyy tak sia2 kasut tue terkorban hahahaahhaha

    ReplyDelete
  4. kiera...kan?x sesia kn?untung ada suami :p

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers