Nikah Kahwin | orang-orang kuat dan penerjun bebas

8:35 AM

Nikah Kahwin | orang-orang kuat dan penerjun bebas


Assalamualaikum

Urusan nikah kahwin ni memang banyak kejanya.
Kalau handle sorang-sorang harapanlah semua benda boleh buat dalam masa yang singkat.

Banyak orang-orang kuat yang turut sama membantu terutamanya family.
Mula-mula rasa nak bebai ja bila handle benda ni sorang-sorang tatkala abang-abang semua sibuk dengan kerja....family tambah-tambah nak raya ni....depa sibuk dok wat OT cari duit lebih.
Namum di kala saat-saat akhir depa membantu rasa terubat la rasa bebai tu.

Antara orang-orang kuat pada mejlis saya.....

Buat mak dan adik....thanks buatkan maruku, loyang dan kuih sepit untuk goodie bag. Banyak tu....12 tin besar roti.

Buat abang Jun & kak Azie...thanks sponser kuih-kuih raya yang selambak tu. Memang cadangnya nak letak kuih sepit ja atas meja makan tapi dah ada kuih raya so kuih sepit jamu untuk orang yang buat keja la jadinya. Thanks juga sebab sponser semua duit catering.

Untuk abang Bidi & kak Ila...thanks masak dan sponser gulai ikan untuk tetamu yang tak makan ayam dan daging.

Abang Kanai dan Siti yang tengah pegnen tu....thanks berkampung kat rumah dari raya ke-2 sampai la hari menyambut ke rumah lelaki. Kesian. Hari-hari tidor pukul satu dua pagi.

Tak lupa juga buat saudara-mara yang turut sama sponser hantaran dan bekas hantaran. Tak terpikir nak wat hantaran camtu.

Dan tak dilupakan penerjun bebas untuk mejlis ni yang berkampung dari pukul 9.30 pagi sampai la ke petang.
Depa-depa ni kawan-kawan sekolah menengah dulu.

Puan Lady Dba...mak andam bidan terjun.


 Disebabkan akad nikahnya pagi kenduri tu so terpaksa grap Puan LD soh touch up apa-apa yang patut.
Mekap untuk nikah tak heavy so Puan LD just tambah kot atas bagi terang cikit.Nak basuh dan mekap baru memang dah tak sempat dah time tu.

Puan Maneh Gula-Gula...photog wit asben.


 Kena pulak pengantin yang posing keraih macam kayu maka asyik kena marah ja dengan Puan MGG.
Dia siap tunjuk posing itu ini lagik...hahahaha...
Maaf....saya bukan kaki posing depan kamera.

Cik Puan Aini...dreba sana sini serba-serbi.


Cik Puan Aini ni la touch up kan sireh junjung bagi naik seri lagi....tukang drive sana sini...tukang jaga enpon dan segala waktu dengannya la.Semua serah kat dia.


Tengok...kalau pikir sorang-sorang mau pening gak neh.Dah la buat kenduri kalut-kalut.
Opppps....tak lupa buat Puan Ty yang sarankan katering.
Senang sikit keja....family pon tak letih.




Notakukukakiku:~saja dera depa...masa depa kawen dulu cheq yang dok kalut pi sana-sini.

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. Alhamdulilah selesai dah mesti rasa lega sgt kan.. hihihi

    ReplyDelete
  2. Kiera...tu la...selesai mejlis trus rs lega...klau x pening kepala dok pk

    ReplyDelete
  3. dah nikah eh?

    selamat dan tahniah! ;)

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers