Ramadhan 7 punya cerita

7:32 AM

Assalamualaikum
Selamat hari Sabtu semua.Mesti ampa syiok kan hari ni leh rehat-rehat kat umah.
Cheq hari ni ada exam Electronic Board Trouble Shooting.
Moga-moga dapat jawab dengan jayanya.

Semalam hari Jumaat. Bagi company cheq Jumaat hari happy hour.
Boleh balik pukul 3 tuuuuuu.... Tapi cheq dan K.Ros tak leh balik awai pong.
Semalam kalut dengan cross section dan chemical decapsulation tuk wat FA product baru nak release masuk production.
Dari pagi dok bertapa dalam FA sampai ke petang baru la selesai buat semua tu.
Kejang kaki sebab dok berdiri dari pagi. Time lunch pon tak kuar rehat sebab nak abeskan cepat dan K.Ros siap cancel cuti padahal cuti dah approved.
Makaseh kak sebab membantu.Cuti kak yang di cancel tu amat-amat cheq hargai :)

Selesai buat semua tu terus nak balik Plant 1(bangunan lama) tapi shuttle bas plak tak mai-mai dari pukul 3.
Bas rosak kata member-member. Arrrrggghhh....tensen masa ni.
Dah la penat tunggu shuttle tak mai-mai. Kejang kaki plak dok berdiri tunggu shuttle kat lobi.
Abes tergendala keja yang nak buat kat Plant 1. Last-last tumpang Planner yang nak balik dan ondaway nak lalu kat Plant 1.
Lagi 10 minit pukul 5 petang baru sampai Plant 1. Dah penat sangat.Rasa nak tidoq ja time ni.
Sampai kat meja opis....fuhhhhh....lega sangat-sangat tengok atas meja takda banyak request. Ada 2 request tapi buat next week...Alhamdulillah.
Leh la relax-relax sambil tunggu pukul 7.
What to do keta masuk spital so balik nek bas la tapi ok gak nek bas sebab Jumaat memang jem. Dan ini la menu berbuka yang di beri oleh company kepada semua Muslim employee.

Menu berbeza-beza setiap hari + mineral water


Masuk kantin beli milo bungkus dan scan badge untuk duit makan.
Save gila bulan posa ni kalau pi qheja.
Sehari maybe guna dalam RM2 ja kot-kot nak ambik benda lain.
Yang selebihnya guna duit makan company bagi RM2.50 tiap hari dan juga bekalan berbuka company provide.
Dalam seminggu ni tak penah lagi la sampai bazar Ramadhan.

Eh...eh...panjang plak entry neh....hahahaha...
K la...nak review cikit sebelum exam.
Wish me luck ok

You Might Also Like

2 apa kata anda?

  1. wah!
    save gilos tuh~
    HEHE!
    gd luck k!
    Semoga dipermudahkan segalanya.
    Amin~

    ReplyDelete
  2. mmg save gilosss...ahak...
    bw 5 hengget pon x abes...

    thanks :)

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers