Ringkasan seminggu

5:22 PM

Assalamualaikum

Seminggu blog ditinggal-tinggalkan.
Tahla...nak kata kekangan keja rasanya tak la sampai bawak ke rumah.
Nak kata pasai wat 'esaimen' pon tak gak sebab robotic blom wat praktikal lagi so apala agaknya alasan nak di beri.
Malas nak update cite sendiri?
Maybe...
Nak cite pasai orang?Iskh...takmo la....Esok-esok kena kat batang idung cheq balik.
Padan muka.

Meh nak crita diari ringkas cheq.

__________________________________

27 April 12~Cuti sehari.Malas nak buat OT.
Dok umah je pong.Malamnya kena jadi dreba bawa mak dan sepupu pi tengok mak jang kat Hospital Pantai Bayan Baru akibat tekanan darah tinggi.
Tulis low salt diet tapi tengok sepupu sepapat bawak macam-macam makanan bagi mak depa makan....haiiiishhhh....

28 April 12~OT...abes setel keja gedik-gedik nak pi building baru.So naik shuttle kilang sedia pi cari meja opis kat mana.
Sekali opis untuk department cheq belum siap da....so tumpang la opis production nak posing.


29 April 12~Kelas robotic yang ke-2.Sekali Sir bagi disket da....owwwhhh....lama gila tak pakai disket.
Disket lama-lama rasanya dah buang....tetiba dapat disket.Nasib guna  PC lab.

Walaupon sedikit blur-blur dan tak paham apa Sir merepek meraban kat depan sebab kami kat belakang dok sibuk bermuka buku tapi dapat gak setelkan kuiz-kuiz yang Sir bagi...Alhamdulillah...
Lima serongkoi...

30 April 12~Shift cheq dah start tapi keja hapday je la.
Lunch time Puan mai ambik pi wat keja kat Perodua Servis Kampung Jawa plak.
Month end kan so mari bekerja tutup akaun.
Pas setel bagai pi lepaking kat area Pantai Jerejak pekena laksa Penang dengan ayaq nyioq.


1 Mei 12~Selamat Hari Pekerja....so harusla bercuti.
Pas Zohor Aini mai ambik nak pi melawat ibu-ibu bersalin.
Malu nak snap-snap pic coz pi dengan kawan-kawan sekolah yang lain.
Kalau kawan sekolah yang rapat dah tau dah cheq suka snap-snap pic.
Alhamdulillah kenyang pi melawat ibu-ibu dan gegurl depa sebab di jamu pulut deriyan dan kuih ketayap.
Baliknya keta Aini hampir-hampir di saman polis traffik dan JPJ.
2 kali tempuh road block....fuhhh...Alhamdulillah selamat sebab kami wat muka comey kat abang polis tu yang lepas...hak..hak..hak...(bajet comey la kunun).
Tapi cuak jugak la...seriyauuuuu.....


2 Mei 12~Keja menimbun-nimbun.Bos plak baru balik dari Taiwan bercuti-cuti Taiwan.
Kami la jadi mangsa sebab banyak yang pending.
Anta mesej/email/fb bos tak jawab...tunggu bos jawab Yes or No ja...
Klau tak dah lama kami proceed.
'Tak sia-sia bos antaq kak Ros study...dah pandai solve problem sendiri...tapi kan kak...silibus ni rasanya bln 8 baru kita belajaq...'

Dalam dok sibuk kak Ros dok setel board yang leh guna takleh guna tu cheq 2 kali meronda kat building baru.
Oppps...bukan meronda saja-saja...mula-mula pi test board...testing tengok boleh nyala ke tak...lagi pon mesin baru ja up kat sana.Petangnya pi sekali lagi ambik barang plak.Bukan main aci redah ja bawa balik camtu.Kena buat dokumen kat opis bawa pi building baru kata nak ambik barang bawa balik opis.Kalau tak buat camtu kang tak pasal-pasal kena ambik last payslip kat HR...hihihihi...
Sesambil tunggu shuttle snap kat loker pon jadi la...hihihi...


3 Mei 12~Pagi-pagi Puan datang ambik cheq anta pi opis.Pagi tu tak pagi la sangat tapi pukul 10 gak la.
Pukul satu cmtu kena pi Elsoft ada training kat sana dengan 9 engineer.Depa la engineer...kita ni...


Abes je training terus balik umah....hehehe...sekali lagi Puan mai ambik.
Makaseh Puan sebab anta ambik cheq no...




Notakukukakiku:~Asik orang anta ambik ja...keta masuk wad 3 minggu...uhuk...jadi OKU sat...

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. salam ... erm lama tak terjah blog dak wabbit nie muekekkee

    ReplyDelete
  2. wslm...amboi...abg ingat lg no nickname cheq...hak3...wabbit la sgt >.<

    ReplyDelete
  3. amboih!sibuknyer,,dgn mak sakit,.kerja lagi..letih kan..

    ReplyDelete
  4. tu la ain...ni br idup single...klau dh dapel tripel mau lg letih

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers