Sehari di Kolumpo

1:35 PM

Assalamualaikum

Watpe?
Keja?
Study?
Berehat-rehat macam cheq?
Hehehe...hari ni cheq berehat-rehat depan TV sambil-sambil on9.
Letih semalam pon masih terasa.Baru ja balik dari Kolumpo semalam (buat macam baru 1st time pi Kolumpo padahal dulu dok study kat sana...ahak...)
Ada urusan rasmi yang cheq kena buat kat sana so tak berjanji dengan sapa-sapa pon kengkawan di sana.Iyo la...pi hari keja takkan nak kacau orang suruh ambik cuti semata-mata teman cheq kan?
So buat je la sorang-sorang.


~abaikan permandangan kat belakang tu..~

Well bila pi sana mesti la pekena paru goreng sambal.Peberet cheq ni.
Kalau kat sini rasanya tak brapa kick.Buat sendiri pon tak brapa nak kick.
 ~berjalan-jalan mencari sarapan dan akhirnya jumpa...~

Banyak gak tempat-tempat yang cheq lalu semalam dah lain.Ada yang dah tutup ada yang dah renovate dan macam-macam lagi la....hahahaha...buat macam dah lama tak pi sana.

Pas bekpes terus ke Komplek Kementerian Dalam Negeri kat Duta.
Pi setel-setel urusan di sana pastu habaq kat uncle teksi mau pi SOGO tempat cheq suka soping dahulu kala.
 ~sini bukan Komplek KDN...hehehe...komplek bertentangan dengan Duta Tropika ni...~

Masuk-masuk je SOGO....
WOWWWWWWWWW....BIG SALES....
kena plak masuk kat bahagian handbag dan kasut...mata ni dok melilau tengok beg-beg kot-kot berkenan.

Last-last beli gak la beg...hat murah-murah je sebab gaji tak dapat lagi...uwaaa....apasal la cheq kena pi time tak dapat gaji neh...kantoi btoi la..
~handbag dlm recycle beg ni...hehehe...~

Pas soping terus ke Bandar Tun Razak umah mak angkat.
Kat sini cheq JAKUN jap.
Time nak beli tiket nek LRT ke Bandar Tun Razak tu sistem komputer down so kena pi beli tiket kat mesin.
Pas boh duit bagai tetiba kuaq token ni.
 Errr...terus berdiri depan mesin tiket tu dengan muka pelik.
Nak wat apa ek?Errrrrr....naseb time tu takdak orang kat belakang cheq.
Dan naseb ada amoi sebelah so tanya la dia...o0oo0ooo...token ni tiket nek LRT rupanya.

Sampai kat Bandar Tun Razak ada plak crita lain.Nanti cheq crita nooo...
Bila mai sini dapat la lepaskan rindu dendam masakan omak angkat...kuikuikui...
Rindu wooo...2 tahun dok dengan depa sampai cara masak pon ikut stail depa orang Melaka.
Takdak kari-kari macam orang Penang dah...hehehe...

Balik ke Penang menaiki bas yang best tapi murah.
Tiket bas murah dari tiket masa nak mai tapi dia punya kerusi besaq selesa siap ada TV lagik.
So apalagi sempat la melayan crita Hindustan dan kartun.
Last-last kartun tu yang layan cheq lena.

Dan pestime gak la kat Penang naik bas RAPID PENANG.
Malas nak suruh adik mai ambik...hehehe...jakun gak kat sini tapi muka wat-wat terrer...
Orang duit tambang boh dalam tong tapi cheq pi bagi kat abang dreba...hahaha...
Nampak sangat tak besa nek bas rapid...haihhhhhhhhhh

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. well memang rambang mata la kan kalo ada sales.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Aiyooo ang ni..
    Itu hri coq pisang,hri ni paru goreng la plak..
    Amende paru goreng ni?
    Ang bcerita cm ang dh lme x pi kL..
    Ang nak taw,KL skg dh maju wooo..
    Ada menara bkembar petronas..
    Ekekeekek..
    Oke la cheq nk pi check fb cheq ni..

    Pssttt..tertanya tanya masakan ape lak yg msuk dlm next entri dia..
    Hik3...

    ReplyDelete
  3. tu la psai MO...gila pnya rambang...naseb gaji x masuk lg...adesss

    ReplyDelete
  4. ezad...hahaha...well..i suka makan...so entry mmg paling koman kena ada mkn2...hahahaha...

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers