Hari Raya | Raya Ke-4

9:20 PM

Assalamualaikum

Oh...esok sudah mau qheja.
Mood nak pi qheja tak mai-mai lagi....adesssss....

Crita pasai Hari Raya tak abes lagi.Meh nak sambung crita raya ke-4 plak.
Pagi-pagi cheq dah siap-siap nak beraya umah sedara.
Nak bawak mak dan sepupu sebelah umah.

Masa dok start enjin keta tu kebetulan Mak Ndak dan family mai so ajak depa join sekali pi beraya umah Pak Ngah.
 Pas umah Pak Ngah singgah umah abang plak.Pekena bihun sup.
Balik dari umah abang singgah umah sepupu pastu singgah umah jiran baru.
Lega...pusing sakan.Perut penuh dengan ayaq ja.

Pas antaq mak balik cheq terus ke Penang.Ada jemputan kenduri aqiqah K.Ros.
Makan plak nasi tomato dengan mee kari.
Kat sini jmpa kawan-kawan qheja cheq.

 Balik dari umah K.Ros dengan bekalan singgah plak umah Dba buat kali ke-2.
Dia suruh singgah mai makan laksa.
Jumpa dengan kawan skolah yang lama tak jumpa.
Sembang sakan sampai tak rasa nak balik.
Dok buat macam dulu-dulu sampai seminggu berkampung kat umah Dba....Gosssiiiiipppp....
Penat beraya sungguh.Perut dok proses macam-macam benda masuk dalam sehari tu....raya...raya...
Baru kurang cikit tapi tambahnya banyak....adessss....

You Might Also Like

0 apa kata anda?

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers