N3 tertangguh | Celebrity Guest

9:02 PM

Assalamualaikum

Sepatutnya n3 ni di post hari Selasa or Rabu lepas tapi asik dok tangguh-tangguh ja.
Sempena hari cuti yang tak dapat nak jalan-jalan meh kita buat entri ni.

Hari Selasa lepas ada Celebrity Guest Speaker di jemput mai kilang tempat cheq qheja.
Bukan calang-calang orang yu...

Beliau adalah Datin Paduka Marina Mahathir anak mantan perdana menteri ke-4 Malaysia.


Topik yang dibincangkan adalah 'Moving Forward on Gender Equality'.

Beliau terkejut bila tengok ramai wanita dalam auditorium petang tu.Memang ramai wanita tapi yang berjawatan manager wanita hanyalah 2 orang....hat lain-lain manager laki Malaysia dan obesi la.

Isu ni banyak memperkatakan tentang wanita...hak-hak wanita dan macam-macam lagi la.
Salah satunya...wanita lebih 60% dapat melanjutkan pelajaran ke IPT tapi selepas bekerja beberapa tahun sebilangan besar saja yang bekerja so untuk wanita bersaing dengan orang lelaki amat kurang kerana faktor-faktor yang tak dapat dielakkan seperti mengurus rumahtangga.


Barulah cheq tau banyak perkara yang sebelum ni cheq sendiri wat tak endah.Abes ja jawab soklan-soklan yang muskil...sesi snap pic dengan beliau pon bermula.Tak sempat cheq nak menyempit sekali tapi yang best ada orang tu siap bawa buku mantan perdana menteri nak minta sain.Beliau merupakan peminat no.1 mantan perdana menteri ke-4.


Oppps....beliau bukan yang pakai baju kaler ijau tu ek...tapi hat baju putih tu.
Tabik spring kat Andrew sebab beliau juga merupakan follower blog Datin Paduka Marina Mahathir.
Soklan yang Andrew tanya juga dari topik dalam blog Datin Paduka Marina tapi tetap berkaitan wanita.

You Might Also Like

1 apa kata anda?

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers