Wan Tempe ke London | tingat mat saleh Jerman tu

9:45 PM

Jap lagi ada cite Wan Tempe ke London kat TV3.
Cite ni mengisahkan Johan yang mempunyai impian dan cita-cita untuk memasarkan perniagaan tempenya ke luar negara.

Bila tengok iklan cite ni ada mamat mat saleh dalam cite tu tengah makan tempe mula teringat si mat saleh kat kilang cheq keja tahun 2005/2006 camtu.Nama beliau tak dapat nak di ingat tapi  rasanya orang Jerman.Beliau adalah peminat tempe nombor 1.
Masa tu tiap-tiap hari time lunch pihak kantin akan masak 1 jenis masakan berasaskan tempe.Klau takdak tempe dalam menu dalam sehari tu beliau sanggup suruh pihak kantin gorengkan tempe untuk beliau.Waaa....sanggup tunggu tempe di goreng panas-panas tau.Very the penyabar....hahahaha....
Mula-mula rasa pelik gak apasal la mamat mat saleh ni suka makan tempe.Bila di risik-risik...di riki martin akhirnya dapat tau mamat mat saleh ni kawen dengan Indon.Oooo...patutla...mesti wife dia hari-hari dok jamu dia dengan tempe sampaikan klau tak dapat tempe sehari dia sanggup tunggu.

Cheq bukan la penggemar tempe.Errr...tak brapa boleh nak masuk dalam mulut.Rasa lain sangat.
Ampa penggemar tempe ka?

You Might Also Like

2 apa kata anda?

  1. terer mat saleh tu mkn tempe..
    haha..
    cik ezy xprnh rase tempe..
    huhuu

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers