Baru jadi Manager dah berlagak ngalahkan VP company

12:01 AM

Assalamualaikum

Ampa setuju tak klau Cik Zai kata....

org Melayu bila jadi Manager ja teruih berlagak meninggi diri?

Emmm...Cik Zai nak story ckit..true story...Cik Zai....keja swasta....di kelilingi org 'besaq2' di kalangan 'mat saleh'...Cina...India & Melayu.

Yang selalu Cik Zai nampak 'mat saleh' memang menghormati org walaupon  kita operator biasa a.k.a minah kilang.Bila depa mai kilang....depa klau boleh nak bersembang dgn minah kilang tp al-maklum la...minah kilang...belajaq tak tinggi mana...mana nak paham apa depa cakap dgn slang yg pekat likat melekat tu so minah2 kilang ni byk diam jela selain angguk...yes...no...alright...

Yang Cina & India plak memang dikatakan akan melebih-lebihkan warna kulit depa tapi sepanjang Cik Zai qheja dgn bos Cina ni tak pernah sekali dia memperlekeh-lekehkan orang Melayu macam Cik Zai & k.Ros yg berjawatan tak se GAH mana...kami dah macam kawan....melawak mcm penah sama sekolah dgn dia.Wlaupon majoriti department Cik Zai smuanya Cina kecuali kami tapi kami tak pernah dilupakan.

Tapi ada Manager Melayu ni layan anak buah dia macam sampah.Baru jadi Manager untuk satu department dah berlagak...tu blm jadi VP lagi.Klau jadi VP maunya smua org Melayu yg ada dalam kilang tu diperlekeh-lekehkan.Boleh dia sound anak buah dia(minah kilang)...
'i tak heran klau kehilangan u all smua dari i kehilangan customer....u all takdak value langsung pd i'

Berdesing gak telinga kami bila anak2 buah Manager Melayu tu mai cite ngadu naseb.Depa rasa terhina sgt2.
Kesiankan?
Klau takdak depa agak-agaknya ada tak org yg ada Diploma...Ijazah...Master...PhD nak buat keja pencacai cam depa buat?Ada tak rasa-rasanya?
Memang takda langsung la kan?
Sapa mau... belajaq tinggi2 tapi buat keja minah kilang dgn gaji ciput.
Maybe anak buah dia ada wat salah & mmg customer tu penting...
Atleast klau marahkan anak buah dia tu cakap la dgn beradap...jaga ati orang sama....ini tak...main sedap mulut dia ja.
Memang berlagak sungguh....GERAM Cik Zai semalam...tak dan nak dengaq cite depa smpai abes sebab balik hapday.
Memang patut pon org2 bawah dia pakat resign cari keja kat kilang lain...bukan minah kilang ja resign tp senior engineer...lead engineer pon tak tahan dengan mulut dia yang pedas & tak hormat orang lansung.Pakat cari keja len...klau nk tau...minah kilang company Cik Zai keja ni klau p interview kt competitor company dpt gaji dabel tau...jgn main2...ada value tu....dia ja yg tak tau.



notakukukakiku:~naseb dia bukan bos Cik Zai...klau tak mau makan ati hari2...















You Might Also Like

5 apa kata anda?

  1. stiap pkrjaan tu ade kpntingan dy.. cm DBKL tu.. sume pndang hina tpi klau pk logik spe lagi nk wt sume tu klau bkan dorang.. dh la prngai mnusia skrg suke buang smpah merata2.. buruk prangai! xpyah la nk brlagak sgt.. klau Allah nk trik nkmat dy tu skjap je.. bile2 dy nk pon boleh.. brsyukur la ngn pe yg kite ad.. jgn bongkak~~

    jemput singgah ANASAURUS :)

    ReplyDelete
  2. betol tu farhana...tp mmg geram btl dgn dia

    ReplyDelete
  3. a'aa betol la..
    manager melayu blagak skit..

    ReplyDelete
  4. isk isk iskk.. memang tak patut. sebenarnya semua orang need each other. neway, jgn lupa redeem hadiah tau
    http://sweetomoide.blogspot.com/2011/03/pengumuman-senarai-pemenang-luck-draw.html

    contact i kat 012-2399355 okehh

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers