Pengumuman untuk orang2 Seberang Perai & Kedah...

8:02 PM

Eh...tajuk pengumuman tu sebenaqnya panjang lagi.Makaseh no kat hampa orang2 Seberang & Kedah coz singgah blog cheq.Tajuk dia camni....

'Pengumuman untuk orang2 Seberang Perai & Kedah yang bekerja di sekitar Bayan Lepas'

Sebenaqnya cheq nak habaq ni...hari ni...1 Mac 2011...'Program Park & Ride Shuttle' dah pon bermula.
Cheq pon tak naik lagi tapi akan cuba gak sekali nak naik shuttle ni.

______________________________________________


The Penang State Government will launch the Park & Ride Shuttle
service on 1st  March 2011.


The Bridge Express Shuttle Transit(BEST) service will depart from
Bandar Sunway to FIZ areas in the morning and return from FIZ areas to
Bandar Sunway in the evening. The zoning and operating schedule for
the express service are as follows:





1) Zoning:-



- BEST A : FIZ Ph 1 &  2



- BEST B : FIZ Ph 3



- BEST C : FIZ Ph 4





2) Schedule (see attachment "New Park & Ride Schedule")



-Morning session : 5. 30 am to 8.10 am



-Evening session : 4. 30 pm to 7.30 pm





Please refer to the attachment for the presentation by Rapid Penang
regarding the free Park and Ride Shuttle Service from Seberang Jaya to
Bayan Lepas FIZ.





Pls note that the parking fee at Sunway Carnival car park is RM1/day &
around the Bandar Sumway will be charged by Seberang Perai council
(MPSP). The bus ride is free of charge (FOC).

__________________________________________________
Disamping dapat mengurangkan kesesakan di atas jambatan dapat juga jimat duit untuk minyak + tol (leh kumpul duit utk kawen...lalalala)
Yang best skali bas ni preeeeeeeeeeeeeee....i likeeee....ngeeeeeeeeeee
dgq2 kata siap ada wifi....ahak...
Ada info apa lagi yek?adesss....cheq tlupa ter Save kat mana info pasal park & ride ni...
Insyaallah esok cheq try update....


You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. jom join cntest ni,
    http://sweetcardigan20.blogspot.com/2011/02/cardigan-free-utk-contest-pose-dengan.html

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan..

    macam best ja info ni.. bagus untuk menjimatkan minyak + tol..

    ReplyDelete
  3. Wslm aizura...hehehe...utk org2 yg keja kt Byn Lepas ja..kemudahan...kena manfaatkn

    ReplyDelete
  4. mmg keja byn lepas pun.. umah kt kulim.. diorg pakai bas rapid tu ker, sbb pg td nmpk 3 bijik bas tu berderet2 masuk kt tol penang bridge..

    ReplyDelete
  5. a'ah...bas rapid tu tp ikut FIZ la...jgn salah nek bas sudah

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers